Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/03-06   -   Pressemeddelelse

Farverig blomst fyldt med muligheder

Clematis er spækket med muligheder for ejere af både haver og altaner.
Og så er det en plante, der blomstrer helt fra april til frosten sætter ind.

Foråret er omsider ved at indfinde sig. Havefolket ruster sig til den nye sæson og overvejer, hvordan de kan gøre de udendørs omgivelser til en lækker oase. Vælger man planten clematis, åbner der sig et bredt spektrum af muligheder. Uanset om man så ejer den mindste altan eller den største prydhave.

Conny Enevoldsen producerer clematis på sit gartneri Westerly i Sædding ved Skjern. Ifølge hende er clematis særdeles oplagt at plante i krukker på både altaner og terrasser. Sorterne 'Justa' og 'Piilu' er gode, fordi de ikke bliver så høje, ca. 1.5 - 2 m, og dermed ikke risikerer at knække.

En anden mulighed at bruge clematis på er i gamle æbletræer eller buske, der måske ikke blomstrer ret meget mere. Clematis er en slyngplante og elsker derfor at vokse op ad et træ eller en busk. Og allerede fra april findes der sorter, der vil blomstre og tilføre haven charme og liv. Da clematis ikke fylder meget, kan man sagtens plante forskellige sorter sammen og derved lade flere typer og farver afløse eller supplere hinanden.

Et espalier med klatrende clematis er en tredje måde at bruge clematis på. Hvis man for eksempel ønsker et let hegn rundt om sin terrasse, er et espalier en oplagt mulighed. Oplevelsen i haven bliver endnu større, hvis man vælger 'montana Elizabeth' eller 'montana Mayleen', der dufter af vanille.

Selv er Conny Enevoldsen dybt fascineret af clematis, som hun producerer i hele farvepaletten; fra den reneste hvide over blå, gule og pink nuancer til purpurrød, næsten sort.

- Clematis er indbefattet af frodighed og vækst. Og så tager den sig utroligt forskelligt ud med de mange farver, og fordi den spænder fra småbitte klokker til næsten middagstallerkenstore blomsterhoveder, siger hun.

Gartneriet Westerly har specialiseret sig i slyngplanter, som der produceres 40.000 eksemplarer af om året. Størstedelen er clematis, men der produceres også brombær, humle, kaprifol m.m. på gartneriet. Westerly blev etableret i 2004 og har 2000 m2 under tag samt et større udendørs areal. Conny Enevoldsen ejer og driver gartneriet sammen med sin mand Georg Holk Lauridsen. Planter fra Westerly kan købes på planteskoler landet over.

###

Fotos af clematis i forskellige afskygninger er vedlagt

Relevant information

http://www.westerly.dk


Pressekontakt


Firma

Westerly
Højgårdsvej 4
6900 Skjern, Danmark

  86 88 34 62
  86 88 34 69

http://www.westerly.dk

Modtag nyheder fra Westerly på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire