Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/08-06   -   Pressemeddelelse

Pluk brombær i din egen have

Det er både hyggeligt og nyttigt at have brombær i sin egen have. Plant dem nu, mens jorden er våd og luften lun efter augustregnen.

Drømmer du om at gå ud i din egen have og plukke brombær til tærter og marmelade? Og ved du, at dine børn eller børnebørn vil elske at være med til både at plukke og spise de lækre bær? Så er det nu, du skal en tur på planteskolen og hente brombærplanter.

Ifølge Conny Enevoldsen, der er ejer af Gartneriet Westerly, er der flere fordele ved at have sine egne brombær:

- Brombærbuske er gode at have, fordi de kan bruges ved hegn og på espalier til at dele haven op med. Når man opdeler sin have op på den måde, gør det haven mere spændende at gå på opdagelse i for både børn og voksne. Og så er bærrene jo en stor tillægsgevinst, siger hun.

Westerly producerer tre forskellige brombærsorter. Thornfree har som navnet antyder ingen torne at rive sig på og sætter store bær med fin smag. Thornless Evergreen er en stedsegrøn brombærsort, der også giver bær med god smag. Allerbedst smag har Himalaya, men så har den til gengæld torne. Ifølge Conny Enevoldsen har det også sine positive sider:

- Man kan sætte Himalaya et sted, hvor man måske ikke ønsker, at mennesker eller hunde skal gå igennem. Det skaber en naturlig grænse i stedet for et stort bastant hegn, siger hun.

Udover brombærrene er det også tid for at plante kiwi lige nu. Westerly producerer stikkelsbærkiwi, der er på størrelse med stikkelsbær og perfekte til ostebordet. Er du mere til kiwi i den velkendte størrrelse, har Westerly også dem. Når du vælger kiwier, er det blot vigtigt, at du sætter dem et lunt og solrigt sted og at de er selvbestøvende. Ellers får du ingen frugter ud af det.

Gartneriet Westerly har specialiseret sig i slyngplanter, som der produceres 40.000 eksemplarer af om året. Størstedelen er klematis, men der produceres også brombær, humle, kaprifol m.m. på gartneriet. Westerly blev etableret i 2004 og har 2000 m2 under tag samt et større udendørs areal. Conny Enevoldsen ejer og driver gartneriet sammen med sin mand Georg Holk Lauridsen. Planter fra Westerly kan købes på planteskoler landet over.

Relevant information

http://www.westerly.dk


Pressekontakt


Firma

Westerly
Højgårdsvej 4
6900 Skjern, Danmark

  86 88 34 62
  86 88 34 69

http://www.westerly.dk

Modtag nyheder fra Westerly på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire