Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/04-11   -   Pressemeddelelse

Nordmænd vil ikke længere spise hvalkød

En ny økonomisk analyse af hvalfangsten i Norge gennemhuller grundlaget for at opretholde industrien. Nordmændene vil ikke længere spise hvalkød, og industrien er afhængig af statsstøtte. Politikerne bør tage området op til debat.

I fredags gik jagten ind på 1286 vågehvaler i de norske farvande - mængden, som de norske fiskere agter at slagte i denne sæson. I dag offentliggør vi så en rapport om økonomien i den norske hvalfangst lavet i samarbejde med Dyrebeskyttelsen Norge og NOAH - for dyrs rettigheter.

Mindre end 5 % af den norske befolkning spiser hvalkød jævnligt. Især yngre mennesker afholder sig fra at spise kødet.

Hvalkødet er ikke længere en populær spise - se video >>

Den lave efterspørgsel kan også ses på hvalfangstindustrien, hvor mindre end 20 både deltager i den årlige fangst. Vi vurderer, at under én procent af de norske fiskere deltager i hvalfangsten.

Hvalfangsten er i økonomisk nedgang. Industrien kan kun overleve med støtte fra de norske skatteydere. Reklamefremstød for fangsten og andre marketing- og researchaktiviteter bliver lavet med betydelig støtte fra statslige midler - på trods af modstand overfor denne støtte i befolkningen. Veterinær i NOAH Siri Martinsen siger:

"Det er absurd, at skatteydernes økonomiske støtte til hvalfangsten er næsten lige så høj som den værdi, kødet har, når det kommer ind med båden. Det skal være slut med disse kunstige forsøg på at øge hvalindustriens overlevelsesmuligheder".

Hvalfangsten er unødvendig
Med rapporten vil vi opfordre den norske regering til at lytte til den norske befolknings skepsis. De bør også stoppe den omfattende statsstøtte til hvalfangsten. Gitte Buchhave, direktør for WSPA Danmark, siger:

"Norsk hvalfangst er ikke alene grusom, den er hverken efterspurgt eller nødvendig. Det er på tide, at den norske regering både noterer sig de økonomiske og velfærdsmæssige argumenter imod hvalfangst, og genovervejer deres politik på hvalfangstområdet".

Vi overrækker rapporten om økonomien i fangsten til udvalgsformanden for handel og industri i det norske Stortinget. Vi vil bede ham lytte til anbefalingerne og samtidig få lavet en uafhængig analyse af den norske hvalfangstpolitik.

Links:

Læs rapporten Seas of Change på engelsk (PDF) :
http://www.wspa.dk/Images/SeasofchangeUK_tcm10-21233.pdf#false

Læs rapporten på norsk (PDF) :
http://www.wspa.dk/Images/SeasofchangeNO_tcm10-21231.pdf#false

Se video om nordmænds holdninger til fangsten :
http://www.youtube.com/watch?v=Bq49lQocqbM

Se video om hvalfangst i Norge :
http://www.youtube.com/watch?v=BwKH7ydeaEY

Relevant information

http://www.wspa.dk


Pressekontakt


Firma

WSPA Nordic
Vesterbrogade 34, 1
1620 København V, Danmark

  33 73 72 12

http://www.wspa.dk

Modtag nyheder fra WSPA Nordic på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire