Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/09-12   -   Pressemeddelelse

Hjertestarter på F24 i Fredensborg

Succesrigt sponsorsamarbejde med Røde Kors får Q8 til at installere hjertestartere på udvalgte tankstationer og andre anlæg. F24 i Fredensborg er det første ubemandede anlæg, der nu får en hjertestarter.

4.000 danskere får hvert år hjertestop. Det kan ske alle vegne, og det er meget vigtigt, at den pågældende person så hurtigt som muligt får førstehjælp, genoplivning via kunstigt åndedræt og assistance fra en moderne hjertestarter. Q8 har allerede installeret hjertestartere på en række bemandede servicestationer landet over - og tester nu også muligheden for at have hjertestartere på selskabets ubemandede anlæg i F24-kæden.

Tilmeldt hjertestarter-registret
"Vi sigter i første omgang på de anlæg, hvor der ikke er placeret andre offentligt tilgængelige hjertestartere i nærheden", forklarer Klaus Peiner Thomsen fra Q8s driftsafdeling, der også har ansvar for driften af F24. "Det kan også være på benzinstationer, hvor der enten er langt til behandlingsmuligheder for hjertepatienter, eller hvor der bor så mange mennesker i nærheden, at der statistisk set må ske en del hjertestop".

F24-hjertestarterne er tilmeldt 'hjertestarter.dk', der er et register over alle hjertestartere i Danmark, som er tilmeldt netværket. Registeret er tilkoblet alarmcentralen, som ved præcis hvor i landet hjertestarterne befinder sig. Det er også ved at ringe 112, at man får koden til hjertestarteren på F24 i Fredensborg, så man kan tage den i brug samtidig med at man tilkalder en ambulance. Hjertestarteren er akuthjælp til de første afgørende minutter, indtil den professionelle hjælp kan nå frem, og den kan betyde forskellen mellem liv og død.

Adgang døgnet rundt
"Mange hjertestartere er placeret på institutioner og arbejdspladser, hvor der ikke er adgang uden for normal arbejdstid", afslutter Klaus Peiner Thomsen. "Vi ønsker at placere hjertestarterne på F24, for at der kan være adgang til dem døgnet rundt. Nu tester vi konceptet i Fredensborg, og herefter vil vi vurdere, hvilke af vores F24 der ligger på placeringer, hvor det - af hensyn til befolkningsgrundlag og beliggenhed - kan være relevant at installere en hjertestarter".

Relevant information

http://www.f24.dk/


Pressekontakt


Firma

Q8 Danmark A/S
Arne Jacobsens Allé 7
2300 København S, Danmark

  80 20 88 88
  42 12 64 19

http://www.q8.dk

Modtag nyheder fra Q8 Danmark A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire