Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/10-13   -   Pressemeddelelse

Kan børn tegne trafikken mere sikker?

En stor tegnekonkurrence om fart, hvor hovedpræmien er en tur i Tivoli for hele familien, starter nu. Bag konkurrencen står Rådet for Sikker Trafik, der sammen med Q8 og Kommunerne i Danmark opfordrer danskerne til at sænke farten - blot en lille smule.

Sænk farten - blot en lille smule. Det er budskabet fra Rådet for Sikker Trafik i en ny kampagne for at reducere farten på de danske veje. Q8 Danmark A/S bakker op om indsatsen og vil i de næste uger opfordre bilisterne til at sænke farten, når de sætter sig bag rattet. En tegnekonkurrence for børn er et af værktøjerne.

Danske kommuner bakker ligeledes op om den nye kampagne blandt andet ved at stille kampagneplakater op langs vejkanterne rundt om i landet.

Tænk på farten, når du tanker
Det er femte år i træk, at Q8 støtter op om kampagnen om sikker trafik. Forretningschef Dorthe Eg Hansen, Q8 i Bramming, siger:

"Hos Q8 ønsker vi at medvirke til at nedbringe farten på de danske veje, fordi det redder liv. Vi mener, at servicestationen er et rigtig godt sted at blive mindet om at holde en lavere fart, og vi håber, der er mange, som vil komme ind til os og hente et tegneark til den store tegnekonkurrence - uanset om de skal tanke eller ej."

Hvem ville blive ked af det, hvis du var i en ulykke?
Tegneark til konkurrencen fås hos Q8, og der er fem temaer at vælge imellem, fx 'hvordan ser det ud, når man kører for stærkt?', 'hvem ville blive ked af det, hvis du var i en ulykke?'

Kan man udtrykke det med streger og farver, har man en chance for at vinde en tur i Tivoli for fire personer med alt betalt. Kommunikationschef Marie Schou Petersen fra Q8 forklarer idéen med tegnekonkurrencen:

"Der er mange familier, der besøger vores stationer, og når kampagnens tegnekonkurrence appellerer til børn, handler det om, at konsekvenserne af fart involverer hele familien. Børn er passive passagerer, som stoler på de voksne i trafikken. Måske kan vi gennem konkurrencen få børnene til at minde forældrene om, at det er smart at sænke farten. Bare en lille smule."

Vær med i tegnekonkurrencen
Med den nye landsdækkende kampagne ønsker Rådet for Sikker Trafik, kommunerne og Q8 at gøre opmærksom på, at den enkelte bilist ved at sænke farten blot en smule - fx fra 90 til 80 km i timen, eller fra 60 til 50 - kan gøre en stor forskel. Rådet for Sikker Trafik oplyser, at for høj fart er en af de største dræbere i trafikken og peger også på, at to tredjedele af alle dødsulykker sker på landevejene.

På Q8s 123 servicestationer landet over kan man fra den 1. til den 27. oktober hente tegneark og deltage i tegnekonkurrencen med post, mms eller e-mail. Konkurrencen afvikles af Rådet for Sikker Trafik og Q8. Vinderen får direkte besked onsdag den 6. november 2013.

Billedtekst:
Den store tegnekonkurrence for sikker trafik er nu skudt i gang på Q8s servicestationer. Hovedpræmien er en tur i Tivoli for hele familien med alt betalt. Kom og vær med frem til den 27. oktober.

Billedet er til redaktionens frie anvendelse.

Kampagnen "Sænk farten - en lille smule betyder en hel del" foregår i 76 kommuner og på alle landets 123 Q8-stationer fra den 1. - 27. oktober. Bag kampagnen står Kommunerne i Danmark, Rådet for Sikker Trafik og Q8. Det er femte år i træk, at Q8 støtter op om kampagnen, der skal få bilisterne til at lette foden fra speederen for at reducere antallet af trafikulykker med kvæstede og dræbte på vejene.

Se kampagnefilmen på Q8s Facebook-side.

Relevant information

http://www.q8.dk/


Billeder


Pressekontakt


Firma

Q8 Danmark A/S
Arne Jacobsens Allé 7
2300 København S, Danmark

  80 20 88 88
  42 12 64 19

http://www.q8.dk

Modtag nyheder fra Q8 Danmark A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire