Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/01-13   -   Pressemeddelelse

Toyota atter i førersædet

Bilgiganterne slås om markedsandele på et intensiveret og konkurrencepræget marked. Toyota er kommet ud af 2012 som nummer 1, efter et knap så godt 2011. De har overgået både General Motors (GM) og Volkswagen i dysten om at sælge flest biler i verden.

Toyota er tilbage på førerpladsen
Bilgiganten fra Japan opnåede i 2012 sit højeste salgstal nogensinde, med 9,75 millioner biler, hvilket er en forøgelse på hele 23 procent fra 2011 til 2012. General Motors landede på andenpladsen i 2012 med 9,29 millioner biler, svarende til en vækst på 3 procent. Volkswagen blev nummer 3 med 9,07 millioner solgte biler og en fremgang på 11 procent. Historisk set har GM haft førerpositionen på markedet i hele 77 år i træk, indtil Toyota overgik dem i 2008. 2011 blev dog året, hvor GM atter solgte flest biler, især fordi Toyota blev hårdt ramt af naturkatastrofer og den efterfølgende energimangel.

En dyst på mærker
I Toyotas tal indgår Toyota, Scion, Lexus, Daihatsu samt lastbilmærket Hino. GM tallene inkluderer alle deres amerikanske mærker, europæiske Opel/Vauxhall, australske Holden og formodentlig også kinesiske Wuling. GM har imidlertidigt under 50 procent af aktierne hos Wuling og det kan derfor diskuteres, hvorvidt disse tal bør medregnes. Volkswagens tal omfatter volumenmærkerne VW, Audi, Skoda og Seat foruden nu også Porsche samt alle niche-mærkerne og formentlig også Scania.

Volkswagen ønsker at slå Toyota
Den tyske bilgigant Volkswagen har konkrete planer om at udvide med modeller og fabrikker og har et konkret vækstmål; at være verdens største senest i 2018. Toyotas førerposition er dermed truet i de kommende år. Bilproducenten har nemlig selv dæmpet sine vækstplaner, da den hurtige ekspansion det seneste årti har givet kvalitetsproblemer.

Hyundai-Kia som efternøler
Nummer 4 på listen over flest solgte biler i 2012 blev Hyundai-Kia med 7,12 mio. biler. Den ambitiøse koncern kan muligvis overhale GM på længere sigt, men får svært ved at true Toyota og Volkswagen. Overhalingen sker dog næppe i 2013, hvor Hyundai-Kia har lagt deres mest beskedne vækstplan i syv år med kun 4,1 procents vækst.

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.

Relevant information

http://www.autocom.dk


Pressekontakt


Firma

Autocom A/S
Tolderlundsvej 3E, 2.
5000 Odense C, Danmark

  40 97 31 00
  40 97 31 00

http://www.autocom.dk

Modtag nyheder fra Autocom A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire