Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/05-13   -   Pressemeddelelse

Antallet af trafikdræbte i Danmark var rekordlavt i 2012

2012 bød på det laveste antal trafikdræbte siden 1930 med 175 dræbte jævnfør Vejdirektoratet. Dette er resultatet af en ihærdig indsats fra flere forskellige fronter og kulminationen på en udvikling, der har været i gang i flere år. Over de sidste 10 år er antallet af dræbte faldet med 58 procent. Og det er samtidig fjerde år i træk, at der har været en nedgang i antallet af trafikdræbte, hvilet vækker stor begejstring ved både Rigspolitiet, Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen og Rådet for Sikker Trafik. Målet for 2020 er at få tallene ned på 120 dræbte og 2000 tilskadekomne i trafikken.

Årsagerne er mange

Rådet for Sikker Trafik peger på, at det primært er trafikanternes ændrede adfærd, der har haft en stor indflydelse på faldet af trafikdræbte. Dette gælder både for unge og ældre. Samtidig vælger flere og flere at udskifte deres gamle biler med nye og mere sikre biler, der fx har stabilitetssystemet ESC. Dette er sammen med en målrettet indsats på udbedringer og forbedringer af vejnettet, med til at forebygge ulykker og begrænse skaderne. Højere brændstofpriser og øget fokus på grøn transport kan også have betydning for, at flere kører mere økonomisk og sætter hastigheden ned.

Politikontrol og fartkampagner

2012 var et år med ekstra megen politi kontrol, hvilket også har haft en positiv effekt på danskernes kørevaner. Politiindsatsen vil fortsætte i 2013. Derudover har kampagnebudskaberne fra Rådet for Sikker Trafik og kommunerne også haft deres virkning hos trafikanterne. I følge direktør Anders Rosbo fra Rådet for Sikker Trafik er danskerne blevet bedre til at stoppe spritkørsel, ikke lade sig distrahere under kørslen, huske at bruge selen og lette foden fra speederen

Autocom har eksisteret siden 2001 og er en af pionererne indenfor online bilauktion i Europa. Som de eneste tilbydes gennem det unikke netværk af 4.000 godkendte forhandlere, at du kan opnå markedets højeste forhandlerpris ved salg af bil indenfor 24 timer.


Relevant information

http://www.autocom.dk


Pressekontakt


Firma

Autocom A/S
Tolderlundsvej 3E, 2.
5000 Odense C, Danmark

  40 97 31 00
  40 97 31 00

http://www.autocom.dk

Modtag nyheder fra Autocom A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire