Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/11-10   -   Pressemeddelelse

Borgmester: Madro nu!

Kommunerne har brugt lang tid og mange ressourcer på at etablere køkkener og ansatte personale. Nu skal forældrebestyrelserne have lov til i ro og mag at træffe deres valg. De skal have madro, siger Anne Vang, (S).

Melding kommer fra Anne Vang på dagen, hvor både Politiken og Berlingske Tidende offentliggøre rundspørger blandt landets daginstitutioner. Anne Vang peger på, at de mange rundspørger bygger på svar fra nogle få hundrede institutioner ud af landets flere tusinde daginstitutioner.

En meget foreløbig opgørelse fra Børne- og Ungdomsforvaltningen viser, at kun omkring 12 procent af institutionerne indtil videre har valgt at fravælge den kommunale madordning.
- I Københavns Kommune har vi en meget ambitiøs frokostordning, som vi kan være stolte over. Derfor håber jeg også, at mange forældrebestyrelser vælger at fortsætte med frokostordningen, så deres børn fortsat får mindst et sundt måltid om dagen, siger Anne Vang.

- I København varer madvalget frem til årsskiftet, og vi ser et helt andet billede en det, medierne tegner. I København har vi valgt at investere i maden til institutionerne, og det har givet gevinst. Hvis regeringen og andre kommuner havde gjort det samme, var madordningen blevet den samme succes, som vi ser i København. Lad nu forældrebestyrelserne få madro, så de kan træffe et sagligt valg, om de ønsker madordningen eller ej, siger Anne Vang.

- Regeringen har i denne sag udvist en hidtil uset zig-zag-kurs. Først skulle alle kommuner indføre mad i børnehaven - og da vi så lige havde gjort det, lavede de ordningen om. Det er ærgerligt. Et sundt måltid i daginstitutionen er en rigtig god idé, fordi vi alle sammen ved, hvor vigtigt det er, at vi har energi til resten af dagen, siger Anne Vang.

På sine over 100 institutionsbesøg har Anne Vang ved flere lejligheder selv smagt den mad, som bliver serveret i de københavnske daginstitutioner.

- Maden i København har en utrolig høj kvalitet. Vi har nogle dygtige madmødre og kokke, som hver dag gør deres bedste for at give børnene noget lækkert at spise. Og på mine mange besøg har jeg set den begejstring, børnene har, når de spiser frokost i fællesskab. Derfor håber jeg meget, at forældrene vil bakke op om den københavnske frokostordning, siger Anne Vang.

Relevant information

http://www.kk.dk


Pressekontakt


Firma

Københavns Kommune
Rådhuset
1599 København V, Danmark

  39162700
  39162700

http://www.kk.dk/klima

Modtag nyheder fra Københavns Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire