Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/02-11   -   Pressemeddelelse

Fri proces til forurettede borgere

298.718 kr. har Karen Jespersen kostet skatteborgerne i advokatbistand, fordi hun som minister udtalte sig så groft, at retten måtte dømme hende for injurier. Det har Politiken netop dokumenteret, og samtidig fremgår det, at Zubair Butt Hussein, som ministeren hængte ud som ekstremist, der går ind for stening og kvindeundertrykkelse, har selv måtte betale 140.000 kr. af egen lomme for at tilbagevise beskyldningerne. Derfor foreslår integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev en garanti for, at der gives fri proces til borgeren i sager, hvor personer i offentlige embeder dømmes for injurier.

" Når en minister anklager en borger for at foretrække koranstyret og gå ind for stening, betaler staten ministerens regning og sætter sine dygtigste jurister på sagen. Når borgeren får ret i, at der var tale om injurier, skal han selv til lommerne. Det er helt skævt, t en minister gratis kan påstå hvad som helst, og når en almindelig borger så vil have oprejsning, så koster det fler hundrede tusinde. Derfor må der eventuelt med tilbagevirkende kraft være fri proces for en borger, der vinder en sag mod en person i et offentligt embede ," siger Anna Mee Allerslev (R), beskæftigelses- og integrationsbormester i København.

Anna Mee Allerslevs forslag vil nu blive stillet af Radikale Venstre i Folketinget.

Relevant information

http://www.kk.dk


Pressekontakt


Firma

Københavns Kommune
Rådhuset
1599 København V, Danmark

  39162700
  39162700

http://www.kk.dk/klima

Modtag nyheder fra Københavns Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire