Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/12-10   -   Pressemeddelelse

Antologi om etniske minoriteter i sundhedsvæsenet

Ansatte i sundhedsvæsenet oplever ofte etniske minoriteter som en særligt udfordrende patientgruppe. Det skyldes blandt andet kulturbestemte sygdomsmønstre, forskellige sygdomsopfattelser samt de sproglige og kulturelle barrierer, der kan opstå i mødet mellem sundhedspersonalet og patienten med anden etnisk baggrund.

I en ny antologi præsenterer Sundhedsstyrelsen oplevelser og erfaringer med etniske minoriteter i sundhedsvæsenet ud fra både personalets og patientens perspektiv. Antologien henvender sig til praktikere, forskere, planlæggere eller beslutningstagere, der beskæftiger sig med etniske minoriteter.

Hvis Sundhedslovens bud om let og lige adgang også skal gælde etniske minoriteter, er det afgørende at identificere de særlige udfordringer i minoritetspatienters møde med sundhedsvæsenet og at vi finder relevante løsningsmodeller for indsatsen.

Antologien tager afsæt i fem regionale seminarer, som Sundhedsstyrelsen holdt i 2009 i samarbejde med regionerne. Seminarernes formål var at styrke kommuners og regioners indsats overfor etniske minoriteter.

Relevant information

http://www.sst.dk


Pressekontakt


Firma

Sundhedsstyrelsen
Axel Heides Gade 1
2300 København S, Danmark

  7222 8510
  7222 8510

http://

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire