Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/02-11   -   Pressemeddelelse

Fokus på sårbare patienter

De praktiserende lægers opfattelse af sårbare patienter med perspektiver på social ulighed er blevet kortlagt af Forskningsenheden for Almen Praksis i København. Undersøgelsen "Arbejdet med sårbare patienter og perspektiver på social ulighed i almen praksis" er baseret på fokusgruppeinterview og giver et billede af de praktiserende lægers tilgang til social ulighed. Kortlægningen omfatter desuden lægernes erfaringer med patientgruppen og giver bud på faktorer, der kan hjælpe sårbare patienter.

Sundhedsstyrelsen har et særligt fokus på forhold, der kan mindske den sociale ulighed i sundhed. Den praktiserende læge er i denne sammenhæng en vigtig aktør med sin tætte kontakt til befolkningen og som gatekeeper til det øvrige sundhedsvæsen. Kortlægningen af sårbare patienter i almen praksis er det første skridt i Sundhedsstyrelsens arbejde med social ulighed i almen praksis.

Link
Rapport: Arbejdet med sårbare patienter og perspektiver på social ulighed i almen praksis :
http://www.sst.dk/publ/publ2011/CFF/RegionerOgForebyggelse/SaarbarePatienter.pdf

Relevant information

http://www.sst.dk


Pressekontakt


Firma

Sundhedsstyrelsen
Axel Heides Gade 1
2300 København S, Danmark

  7222 8510
  7222 8510

http://

Modtag nyheder fra Sundhedsstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire