Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/01-11   -   Pressemeddelelse

Ide til nyt skattesystem i Tyskland. Kommunerne skal selv udskrive indkomstskat

Er Tyskland på vej til et amerikansk "žcounty tax system"? Den tyske finansminister har offentliggjort planer om at kommunerne i Tyskland selv skal kunne udskrive indkomstskat.

Principielt fører kappestrid på et frit marked ofte til lavere priser - til forbrugernes bedste. Og her vil finansministeren gøre systemet mere fleksibelt for skatteborgerne i Tyskland. Måske kan denne nye ide også bruges i Danmark. Tit kommer skatteideer som f.eks. momssystemet fra Tyskland.

Ideen bag planerne går i enkelthed ud, på at kommunerne selv skal kunne udskrive skat. Idag har de tyske kommuner kun ret til at udskrive den lokale erhvervsskat, Gewerbesteuer, og det skal de fortsat have lov til. Derudover har de kun lov til at udskrive lokale småskatter som f.eks. grundskyld, hundeskat, kurafgift og andre mindre afgifter.
Idag får kommunerne 15 % af den indkomstskat, der inddrives i kommunen. Det nye system giver kommunerne lov til selv at udskrive disse 15 % - og eventuelt at udskrive lavere eller højere skat.
Reformen ville føre til at indkomstskatten falder til mellem 11,9 og 38,25. Indkomstskatten i Tyskland, er i dag på mellem 14 og 45 %. Kommunen kan så selv bestemme dens "kommunale tillægsskat" efter behov

Münchens overborgmester kalder det for "žet fatalt forslag". Finanssvage kommuner bliver dermed tvunget til at forlange højere indkomstskat og bliver dermed uattraktive for folk med høje indtægter. Som formand for det tyske kommunalforbund "žDeutscher Städtetag", vil han trække alle registre, "žfor at forhindre den tyske finansministers forslag".
Byerne og kommunerne i Slesvig-Holsten er også imod forslaget: "Borgerne i Rendsburg ville så betale højere skat end i nabobyen Büdelsdorf." Desuden vil det føre til udflytning til landkommunerne og yderligere udsultning af de fattige bykommuner, kritiserer Städteverbandschef Jochen von Allwörden fra Kiel.
Overborgmesteren i Frankfurt, Petra Roth, ser mere positivt på denne model til at gribe kommunerne under armene: Hun udtaler som en anden af talsmændene for kommunalforbundet: "žkommunerne har brug for hurtig hjælp til de hastigt stigende sociale udgifter. Ministeren i Berlins forslag giver os mod", sagde fru Roth.
Finansministeren i Berlin har den 6.11.2010 sendt spørgsmålet til høring i et udvalg. Så det bliver vel ikke indført med det første.

DanRevision-Gruppen, 18.01.2011
Dr. Lars Eriksen

Relevant information

http://www.danrevision.com


Billeder


Pressekontakt


Firma

DanRevision Gruppe
Alter Kirchenweg 85
24983 Flensburg-Handewitt, Danmark

  +49 (0)4608 90 29 11
  +49 (0)4608 90 29 11

http://www.danrevision.com

Modtag nyheder fra DanRevision Gruppe på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire