Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/05-08   -   Pressemeddelelse

Dansk Musiker Forbund København bag klassisk musikfremstød i Berlin

Det klassiske/ cross over ensemble, Ensemble Münchhausen, består af otte musikere fra bl.a. Det kongelige Kapel. Onsdag d. 14. maj kl. 20.00 spiller ensemblet en koncert på Den danske Ambassade i Berlin. Koncerten er den klassiske del af et større dansk musikfremstød i Berlin, som Dansk Musiker Forbund København står bag.

Dansk Musiker Forbund København (DMF København) står om få dage bag et dansk musikfremstød i Berlin - denne gang inden for den klassiske musikgenre. Det københavnske ensemble med det tyske navn 'Ensemble Münchhausen' er udvalgt til at spille en koncert på Den danske Ambassade for et særligt indbudt publikum - herunder en række repræsentanter fra Berlins klassiske musikmiljø. DMF København ser koncerten som en fantastisk mulighed for at åbne nye, internationale døre og på sigt skabe nye veje for flere københavnske musikere, der karrieremæssigt har blikket rettet mod den tyske kultur-metropol.

DMF KBH knytter kontakter til Berlin

Og det er da heller ikke tilfældigt, at DMF København laver et musikalsk fremstød i netop Berlin. DMF København ejer nemlig en studielejlighed i Berlin, som får mange danske musikere til at valfarte til byen. Derfor ønsker DMF København at etablere et kontaktnetværk blandt musikarrangører inden for alle musikgenrer i Berlin. Netværket skal i fremtiden lette det administrative arbejde for de københavnske musikere, der ønsker at arrangere egne koncerter i den kulturelle europæiske metropol.

Det er således også i denne sammenhæng, at DMF København har etableret kontakt til Den danske Ambassade som kulturel og musikalsk samarbejdspartner. Ambassaden har en stor tradition for og rigtig gode erfaringer med at afholde live-koncerter inden for klassisk musik og jazz, og har desuden et relevant publikums-netværk. Det er oplagt at introducere det spændende og nyskabende Ensemble Münchhausen for netop dette publikum. På sigt kan der blive tale om at arrangere flere koncerter med andre fremtrædende ensembler på ambassaden.

DMF Københavns formand Michael Justesen siger om initiativet:
"Ideen er at etablere varige forbindelser til Berlins mangfoldige musikmiljø - kontakter, som DMF Københavns øvrige musikere og ensembler, der fremover besøger Berlin, vil kunne få glæde og udbytte af. Vi betragter et musikalsk samarbejde med Den danske Ambassade som en ideel mulighed for at åbne nye døre og skabe nye veje for nogle københavnske musikere, som går efter muligheden for at optræde live i Berlin."

Stjernemusikere spiller dansk og argentinsk

Ensemble Münchhausen, som ledes af saxofonisten Christian Hougaard, består af i alt otte fremtrædende musikere: Violinisterne Mikkel Futtrup og Anna Gwozdz, bratschisten Thomas Kvæde, cellisten Elen Lure Haakensen, som til daglig spiller i Det kgl. Kapel, samt bassisten Joel Gonzales, pianisten Linda Laursen, den rytmiske pianist Nikolaj Hess og Christian Hougaard.
Ensemble Münchhausen har sammensat et spændende program med værker fra både det klassiske og det mere rytmisk prægede repertoire. En række danske komponister, herunder Per Nørgård, bliver præsenteret på koncerten. Også et spændende arrangement af en række af Astor Piazzollas tangoer og en udgave af Otto Mortensens 'Du danske Sommer', arrangeret specielt til ensemblet af ensemblets rytmiske pianist Nikolaj Hess, er med på programmet.

Følgende musikere spiller i Ensemble Münchhausen:
Christian Hougaard (saxofoner)
Mikkel Futtrup (violin)
Anna Gwozdz (violin)
Thomas Kvæde (viola)
Elen Lure Haakensen (cello)
Joel Gonzales (kontrabas)
Linda Laursen (klaver)
Nikolaj Hess (rytmisk klaver)

Rytmisk fremstød i april
I april stod DMF København bag et tilsvarende, men rytmisk fremstød i Berlin: Et stort antal musikere spillede på festivalen European Club Night/Europäische Clubnacht. Her var alle EU-lande inviteret til at bidrage med kunstnere på hver deres venue i Berlin. Der var således ca. 30 forskellige scener i gang denne aften.
Genremæssigt bevægede arrangementet sig i den elektroniske/loungy verden. Den danske showcase var her repræsenteret med fire acts: Nomadix, Esben Schack, Konrad Korabiewski feat. Roger Döring samt DJ Rasmus Schack.

For yderligere info om det danske klassiske musikfremstød i Berlin d. 14. maj 2008: Kontakt da Christine Christiansen.

Et foto af Ensemble Münchhausens musikere er vedhæftet denne pressemeddelelse.

Relevant information

http://www.dmfkbh.dk


Pressekontakt


Firma

Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund
Sankt Hans Torv 26
2200 København N, Danmark

  +298 351351
  +298 351351

http://www.nlh.fo

Modtag nyheder fra Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire