Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/02-09   -   Pressemeddelelse

La Fontaine lever

Københavns ældste jazz-spillested La Fontaine har i 2009 mistet den årlige honorarstøtte fra Statens Kunstråd på kr. 240.000,-. For det lille legendariske venue er fratagelsen af det offentlige tilskud katastrofalt. La Fontaine har i en lang årrække været en samlende faktor for det danske jazz-miljø, og har lagt scene til både de traditionelle og de mere eksperimenterende grene af genren.

For at hjælpe det trængte spillested, er en perlerække af anerkendte danske jazz-musikere gået sammen for at bakke op om den respekterede klub i Kompagnistræde. Det resulterede tirsdag d. 3. februar i støtte-koncerten "LOVE La Fontaine", som naturligvis løb af stabelen på den gamle jazz-scene. "Fontaine'en" var fyldt til bristepunktet, og blandt mange andre optrådte musikerne Hugo Rasmussen, Kjeld Lauritsen, Kresten Osgood, Sinne Eeg, Mads Mathias og Erling Kroner denne aften gratis i jazz-musikkens navn.

Dansk Musiker Forbunds Københavns-afdeling har fulgt sagen nøje, og formand Michael Justesen udtrykker stor beklagelse over Kunstrådets Musikudvalgs beslutning om at fratage La Fontaine den livsvigtige honorarstøtte. Han finder det til gengæld meget positivt at byens musikere hurtigt har formået at mobilisere en gennemført og effektiv støttekampagne:
- Det er meget opløftende at jazz-miljøet i København med så kort varsel har kunnet samle kræfterne om et slagkraftigt facebook-site og ikke mindst afviklingen af koncerten "LOVE La Fontaine", udtaler DMF Københavns formand, Michael Justesen.

DMF København støtter La Fontaine med kr. 10.000,-.


Relevant information

http://dmfkbh.dk


Pressekontakt


Firma

Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund
Sankt Hans Torv 26
2200 København N, Danmark

  +298 351351
  +298 351351

http://www.nlh.fo

Modtag nyheder fra Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire