Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/05-10   -   Pressemeddelelse

H.C. Lumbye Legatet til fredsmusiker

Onsdag d. 19. maj kl. 19.30 modtager oboist og komponist Henrik Goldschmidt H.C. Lumbye Legatet 2010 i Tivolis Koncertsal. Legatet bliver uddelt hvert andet år til en komponist eller udøvende musiker, der har sit kunstneriske virke i "H.C. Lumbyes ånd" - det vil sige en kunstner, der søger at skabe kvalitet på allerhøjeste niveau, og som ikke er bange for at søge nye og også folkelige veje med sin musik. Og det kan man sige om Henrik Goldschmidt, der som solooboist i Det Kgl. Kapel, medlem af Den Danske Blæseroktet og som oboist ved mange af verdens førende orkestre, bl.a. Berliner Filharmonikerne, befinder sig i den absolutte topliga. Derudover beskrives han også som den bedste klezmer-oboist i verden.

Et af Henrik Goldschmidts største værker er hans Middle East Peace Orchstra, hvor han har samlet musikere fra Israel og Palæstina i et fælles orkester, der turnerer verden og mellemøsten rundt for gennem musikken at skabe fred. Det har bl.a. ført til både dødstrusler og anden chikane. Alligevel fortsætter han ufortrødent sit arbejde med orkestret med sin utrolige karisma, eminente formidlingsevne og evne til at begejstre publikum og medspillere.

Dansk Musiker Forbund donerer i år 40.000 kr. til H.C. Lumbye Legatet. Og det er også DMF's formand Anders Laursen, der onsdag aften vil uddele legatet til Henrik Goldschmidt. "Dansk Musiker Forbund er stolte af at kunne fortsætte traditionen med at uddele H.C. Lumbye Legatet til musikere og komponister. Henrik Goldschmidt er en eminent musiker inden for både det klassiske og rytmiske felt, og så har han et brændende engagement i at skabe en bedre verden med Middle East Peace Orchstra, der rækker langt ud over selve musikken og ind i både de politiske og religiøse udfordringer verden står i," siger Anders Laursen.

Henrik Goldschmidt har gennem årene vundet konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser for både sit klassiske og sit rytmiske virke. Bl.a. førsteprisen i Martigny-konkurrencen, førsteprisen i Dansk Kammermusikkonkurrence med Den Danske Blæseroktet, Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens hæderspris og nu H.C. Lumbye Legatet. Henrik Goldschmidt blev desuden valgt som Danmarks repræsentant til The World Symphony Orchestra.

Henrik Goldschmidt kvitterer for legatet med en koncert i Tivolis Koncertsal:
Program:
Mozart: Obokoncert, C-dur, KV 314
"Yad be Yad" (Hånd i hånd) for obo og symfoniorkester
Musik af H.C. Lumbye

Medvirkende:
Tivolis Symfoniorkester
Henrik Goldschmidt, obo
Anders Vesterdahl, akkordeon
Dirigent: Christian Kluxen

Relevant information

http://www.dmf.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund
Sankt Hans Torv 26
2200 København N, Danmark

  +298 351351
  +298 351351

http://www.nlh.fo

Modtag nyheder fra Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire