Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/07-10   -   Pressemeddelelse

Jesper Thilo modtager DMF's hæderspris 2010

Søndag d. 4. juli i Kongens Have modtog Jesper Thilo kollegaernes hæderspris i Kongens Have i København.

Han er en gudbenådet tenorsaxofonist, en historiefortæller par excellence og er så vidt vides den eneste saxofonist, som er kendt for at kunne synge Lester Youngs berømte solo til "Lady be Good" stående på hovedet!

Det kom frem da DMF's hæderspris på 50.000 kr. blev overrakt af Dansk Musiker Forbunds formand Anders Laursen til en overrasket og overvældet Jesper Thilo, som spillede med i The A-Team under Copenhagen Jazzfestival

Anders Laursen begrundede prisen med bl.a.: "Du har en professionel tilgang til et job. Du er positiv over for jobbet som sådan, stedet, publikum, de andre musikere - ja en indstilling til, at det her bliver sgu sjovt, uanset hvad. Du spiller med lige stor glæde med topprofessionelle som med amatører"

Jesper Thilo er anerkendt og respekteret af sine udenlandske - herunder amerikanske kolleger. Og i den danske jazzverden har han sat standarder, så saxofonister landet over har søgt at leve op til hans kunnen - kunstnerisk og musikalsk - både fordi han er en fantastisk musiker, men også fordi han er en god kollega, fortæller Anders Laursen:
"Grunden til, at jeg står her er, at dine kolleger i Dansk Musiker Forbund har besluttet, at du skal modtage DMF Hæderspris 2010 på 50.000 kr. Vi giver den til dig, fordi du er en fantastisk musiker og kollega. Du er saxofonisten Jesper Thilo. Kød og blod og messing!"

Jesper Thilo er oprindeligt klassisk uddannet som klarinettist på konservatoriet, og blev medlem af Danske Musiker Forbund i 1958. Men klarinetten blev hurtigt suppleret af tenorsaxofonen og den klassiske musik af jazzen, da den for alvor rullede ind over Danmark i begyndelsen af 60'erne. Siden har han både været leadsaxofonist i DR Bigband indtil 1990 og spillet med Gud og hver mand som solist.


Om Dansk Musiker Forbunds hæderspris:
Dansk Musiker Forbunds Hæderspris tildeles hvert år en udøvende musikere eller et orkestre, der har spillet en stor rolle i det danske musikliv. Det være sig musikalsk, politisk, uddannelsesmæssigt, kollegialt, internationalt eller lokalt - musikere, der på den ene eller anden måde har forbedret mulighederne for eller inspireret andre musikere. Derfor bliver prisen også kaldt kollegernes pris.


Relevant information

http://www.dmf.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund
Sankt Hans Torv 26
2200 København N, Danmark

  +298 351351
  +298 351351

http://www.nlh.fo

Modtag nyheder fra Atlantic Music Event v./ Dansk Musiker Forbund på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire