Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
23/03-12   -   Pressemeddelelse

Hovedbanegården sparer 66 % på ventilationen

Shopping centret på Københavns Hovedbanegård skærer strømforbruget ned til en tredjedel ved at sætte nye energibesparende ventilatorer i det gamle anlæg.

Der skal en god portion kreativitet til for at spare energi i et moderne shopping center bygget inde i en 100 år gammel fredet søjlehal som Hovedbanegården. Man kan f.eks. ikke bare isolere eller lukke en dør.

Derfor kom ventilationen til restauranter og butikker hurtigt i søgelyset i jagten på energibesparelser, og da det var umuligt at få plads til et moderne ventilationsanlæg i de gamle, trange teknikrum, besluttede man sig for at modernisere det eksisterende ventilationsanlæg.

De gamle AC-ventilatorer blev udskiftet med EC-ventilatorer fra ebmpapst, og før- og eftermålinger på energiforbruget afslører en lige så stor besparelse, som et nyt anlæg ville give - til en mindre pris. Investeringen er tjent hjem på under et år.

- ebmpapsts løsning på Hovedbanegården er genial!
Sådan siger Driftschef Kim Jensen fra firmaet Steen & Strøm, der administrerer i alt 16 shopping centre i Danmark, bl.a. Fields og Lyngby Storcenter - og Hovedbanegårdens Shopping Center med omkring 20 butikker og restauranter.

- Der er mange leverandører af færdige ventilationsanlæg, der ville kunne opnå tilsvarende besparelser på butikscentrets ventilation, men i de gamle teknikrum under Hovedbanegården er der så lidt plads, at det ville være umuligt at få et nyt ventilationsanlæg derned, fortæller Kim Jensen.

- Derfor er ebmpapsts løsning med at renovere det gamle ventilationsanlæg genial. For hvad er et ventilationsanlæg - det er jo bare nogle kabinetter. Og når man sætter nye ventilatorer i de gamle kabinetter, så har man jo i realiteten et helt nyt ventilationsanlæg!

På Hovedbanegården blev der skiftet i alt 5 ventilatorer, og det tog 2 dage for 3 mand fra firmaet Energi & Miljøteknik, der har foretaget lignende energirenoveringer på bl.a. Hillerød Hospital. Med den direkte energibesparelse på 66 procent ved at skifte fra AC- til EC-ventilatorer er investeringen tjent hjem på under et år.

Dertil kommer yderligere besparelser på 10-15 procent ved at gennemgå og tilpasse de enkelte anlæg til det faktiske behov: Nogle blev sammenlagt og andre kunne tages helt ud af brug.

Med renoveringen af ventilationsanlægget har kombinationen af nyt og gammelt vundet endnu et slag på Hovedbanegården - og denne gang kan fordelene aflæses på elmåleren.

Relevant information

http://ebmpapst.dk


Pressekontakt


Firma

ebmpapst Denmark
Vallensbækvej 21
2605 Brøndby, Danmark

  +45 40 50 72 88
  +45 40 50 72 88

http://ebmpapst.dk

Modtag nyheder fra ebmpapst Denmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire