Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/02-13   -   Pressemeddelelse

Ny nøglemedarbejder hos Dantra

Ledelsen hos Dantra, der er blandt Nordens førende udbydere af tanktransport, styrkes med en yderst erfaren branchemand - John Johansen fra Jyllinge, der igennem mere end 30 år har arbejdet med tanktransport.

John Johansen har siden halvfjerdserne haft lederstillinger i transportsektoren, og nu er den 59-årige branchemand klar til nye udfordringer. Han er netop tiltrådt en stilling som logistikchef hos Dantra AB - den svenske virksomhed i Dantra-koncernen, der med selskaber i Danmark, Sverige, Tyskland og Litauen er blandt Nordeuropas førende inden for tanktransport. Samtidig indtræder John Johansen i Dantras koncernledelse.

- I kraft af sin langvarige ledelseserfaring har John de ideelle forudsætninger for at styrke Dantra AB ledelsesmæssigt med fokus på drift og logistik. Samtidig vil vi på koncernniveau få glæde af hans netværk i branchen og store kendskab til det nordeuropæiske tanktransportmarked, siger koncernchef Kenneth Jensen.

Stor ekspansion i Sverige

Baggrunden for ansættelsen er først og fremmest et ønske om at tilføre ekstra ledelsesmæssigt fokus til det voksende svenske marked. John Johansen får det daglige ledelsesansvar for drift, logistik og personale, mens transportchef Jan Hellman overtager ansvaret for salg og markedsføring. Begge vil referere direkte til Kenneth Jensen, der fortsat også er CEO for det svenske selskab.

- Siden starten i Sverige for tre år siden har vi oplevet stor vækst og skabt omkring 50 nye arbejdspladser. For at ruste Dantra AB optimalt til fortsat ekspansion er det essentielt at optimere og strømline driften, herunder planlægning og personaleledelse. Samtidig er det oplagt at dedikere en ressource til at udnytte det store salgspotentiale, og her passer Jan Hellman perfekt, siger Kenneth Jensen.

Over 30 år med tanktransport

John Johansen startede i 1976 som chauffør hos det daværende Borup Autotransport, hvor han siden fik jobs som kørselsassistent og transportchef. I 1980 takkede Johansen ja, da han blev tilbudt en chefstilling hos konkurrenten Johs. Rasmussen Svebølle, der efterfølgende satte øget fokus på tanktransport for bl.a. kemisektoren. Efter nogle år blev han forfremmet til direktør, inden turen gik til DFDS Roland Munch, hvor Johansen blev leder af afdelingen i København.

I 2005 fik John Johansen tilbudt et job som salgs- og markedsansvarlig for kontinenttrafikker hos finske Haanpaa Group, hvis aktiviteter i Danmark to år senere frasælges til et nyt selskab, ADR Transport i Taastrup, med ham selv som medejer. Virksomheden købes siden af IAT, hvor Johansen indtil nu er fortsat i en salgsstilling.

'The Dantra Way'

En af John Johansens primære opgaver bliver at udbygge Dantra AB's kompetencer og position inden for kemiske og tekniske transporter. - Segmentet rummer stort potentiale, og Dantra kan gøre en betydelig forskel for kunderne. De danske og svenske markeder er både ens og forskellige, og en væsentlig opgave bliver at omsætte 'The Dantra Way' - vores totalkoncept for kvalitet, sikkerhed og bæredygtighed - til svenske forhold. Her er det naturligvis en fordel, at jeg har stort kendskab til tanktransporter og til det svenske marked generelt, siger logistikchefen, der skal fortsætte ekspansionen i Sverige i de kommende år. - Vi kan gøre en forskel på det svenske marked og er parate til at gennemføre de nødvendige investeringer i fortsat vækst, slutter han.

--

Dantra er med sine over 100 vogntog blandt Nordeuropas førende udbydere af tanklogistik. Koncernen, der er grundlagt i 1920, består af transportvirksomhederne Dantra A/S (Danmark), Dantra AB (Sverige), Dantra GmbH (Tyskland) og DT Transport Baltic UAB (Litauen). Dantra beskæftiger totalt ca. 150 medarbejdere og har hovedkontor i Hjøllund, Danmark.

Billeder


Pressekontakt


Firma

Dantra A/S
Vejlevej 7, Hjøllund
7362 Hampen, Danmark

  20 94 84 74
  20 94 84 74

http://www.dantra.dk

Modtag nyheder fra Dantra A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire