Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/09-10   -   Pressemeddelelse

Smeltet smør ved frokostbordet kan undgås med nyt patent

Vejle-virksomheden Free-FORM har udviklet og patenteret en andengenerations smørskjuler, som holder fedtstoffet koldt uden for køleskabet. Næste skridt bliver indgåelse af forhandleraftaler i detailsektoren.

--

At fremstille detailprodukter har hidtil ligget fjernt for Free-FORM A/S i Vejle. Virksomheden er derimod kendt for at udvikle forme og stanseværktøjer til plastindustrien, men irritation over en typisk hverdagsproblematik har åbnet direktør Morten Sørensens øjne for en ny niche. Således har han netop patenteret en smørskjuler, der ulig de øvrige produkter på markedet formår at holde smørret koldt uden for køleskabet.

- Det startede med irritation over, at smørbare produkter hurtigt bliver nærmest flydende, når de står fremme på bordet. De fleste kender nok problemet fra morgenbordet, buffeten, sommerens grillfester samt jule- og påskefrokoster, siger direktøren. Han gør opmærksom på, at problematikken er særlig udpræget i forbindelse med blandingsprodukter som Kærgården, der grundet den særlige ingredienssammensætning smelter endnu hurtigere end traditionelt smør. Det har mange forbrugere kommenteret på Arla Forum, som er mejerikoncernens direkte kontaktflade til slutbrugerne.

Naturligt koldt

Free-FORMs nye produkt, der endnu ikke er navngivet, gør hverken brug af køleelementer eller batterier. Svalingen sker udelukkende i kraft af den specielle konstruktion i aluminium, men alligevel kan produktet ifølge producenten holde smørret koldt i timevis. - Vi var fra starten klar over, at hvis løsningen skal finde bred anvendelse, skal den være så enkel som muligt - og billig nok til at tage kampen op med traditionelle smørskjulere fra de kendte interiørmærker. Derfor har vi satset på en simpel, men gennemtænkt konstruktion, som sikrer langvarig svaling, forklarer direktøren, der har fået produktet intensivt testet. - Der er også gennemført en del praktiske tests. Fx er der lavet forsøg med at have en pakke smør stående i skjuleren ved stuetemperatur natten over. Næste morgen var den stadig ikke smeltet helt, siger han.

Ud over ønsket om at opretholde smørrets naturlige konsistens i længere tid ligger der også hygiejnemæssige hensyn bag produktet. - Ifølge Fødevarestyrelsens materiale om mad, hygiejne og mikroorganismer sker bakterieudviklingen meget hurtigt ved en typisk stuetemperatur på 20 til 25 grader. Jo tættere smørrets temperatur befinder sig på idealtemperaturen fra køleskabet, jo langsommere vil bakterierne udvikle sig, forklarer Morten Sørensen. Direktøren fremhæver desuden, at smørskjulerens tætsluttende konstruktion skærmer indholdet for udefrakommende mikroorganismer. - Det er særlig væsentligt ved udendørs brug, siger han.

Klar til dialog med forhandlere

Med patentet på plads er Morten Sørensen nu klar til næste skridt, som bliver dialog med potentielle forhandlere - i første omgang her i Danmark. Han oplever dog et klart potentiale for at afsætte produktet over hele verden. - Alle, jeg har talt med, kender til problemet med hurtigt smeltende smør. Og det gør smørspisende personer i resten af verden selvfølgelig også, lyder det fra direktøren. Han forventer nu, at grossister, kæder og andre potentielle aftagere i detailhandlen vil udvise interesse for opfindelsen.

- Vi forestiller os, at produktet kunne sælges hos isenkræmmere samt i gavebutikker og supermarkeder, som vi nu ønsker dialog med, slutter Morten Sørensen.

--

Billedmateriale

Der vedlægges tre fotos af produktet. Billederne kan hentes i højopløselige versioner fra http://www.epicent.dk/ffo.html

Relevant information

http://www.free-form.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Free-FORM A/S
Hjulmagervej 5 F
DK-7100 Vejle, Danmark

  20 94 84 74
  20 94 84 74

http://www.free-form.dk

Modtag nyheder fra Free-FORM A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire