Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/08-11   -   Pressemeddelelse

Automationsvirksomhed køber kollega

Holtec overtager Højmark Automatic, der nu hedder Holtec Automatic - Vest A/S. De nuværende medarbejdere fortsætter i den ny virksomhed, og opkøbet vil medføre synergi og nye muligheder for både Holtec og kunderne.

Holtec Automatic A/S i Varde, der tre år i træk er kåret til Gazelle af Dagbladet Børsen, annoncerede for nylig, at man var klar til fornyet vækst - efter en række store investeringer og et veloverstået generationsskifte. Direktør Søren Jensen udtalte til medierne, at virksomheden nu ville gå på udkig efter opkøbsmuligheder.
- Det vil være oplagt, at vi overtager en kollega med stærke kompetencer inden for miljø og energi, lød det dengang.

Nu er et opkøb faldet på plads. Holtec har netop overtaget personale, kundebase og driftsmidler fra det 22 år gamle service- og ingeniørfirma Højmark Automatic A/S i Lem. Aktiviteterne videreføres i det nydannede selskab Holtec Automatic - Vest A/S.

Holtec Automatic A/S ejer en aktieandel på 75 % i det nye selskab, der også har Søren Jensen som direktør. De resterende 25 % tilhører servicechef Jesper Korsholm, der er blandt Lem-virksomhedens tre hidtidige ejere. Hans to tidligere partnere, Frank Rasmussen og Peder Nygaard Pedersen, fortsætter som henholdsvis teamleder og salgs- og supportmedarbejder. Peder Nygaard, der hidtil har været virksomhedens direktør, vil således i en overgangsperiode på et år varetage salg og kundekontakt. - Jeg har rundet de 61, og med den ny konstruktion har vi gennemført et planlagt generationsskifte, siger han.

Søger salgschef

Til trods for den synergi, der her og nu kan opnås ved samordning af salg, indkøb og administration i de to selskaber, fører overtagelsen ikke til personalereduktion. Tværtimod har Søren Jensen ambitiøse vækstplaner for datterselskabet i Lem. - Holtec har over en årrække vundet markedsandele og øget medarbejderstaben betydeligt, og ny synergi vil nu bidrage til vækst i begge virksomheder. Derfor forventer vi på få år at kunne fordoble antallet af ansatte i Lem til 16.

Den primære baggrund for købet af Højmark Automatic er altså ikke et ønske om rationaliseringsgevinster, men derimod ambitionen om en stærkere vækstbase. - Vi kommer fysisk tættere på mange eksisterende og potentielle kunder, opnår øget kompetence og vil i kraft af større kapacitet fremover kunne løfte større opgaver, siger Søren Jensen. Han skal nu besætte en nyoprettet stilling som salgschef. - Vi søger en person med stor teknisk indsigt og erfaring med kundekontakt, som skal dække alle Holtec-selskabernes aktiviteter.

Et perfekt match

Ifølge Søren Jensen vil de to Holtec-selskaber med afsæt i en større, fælles vifte af løsninger i højere grad kunne matche den enkelte kundes behov. - De to enheder er et perfekt match. Holtec vil fremover være en endnu mere attraktiv og dækkende leverandør, og det muliggør mersalg, vurderer direktøren. - Tilsammen råder vi nu over stærke partnerskaber og stor knowhow inden for både industriel automation, energi og miljø. Her tilfører Lem-afdelingen bl.a. kompetence på områder som biogas og pumper.

Søren Jensen fremhæver, at Holtec har status som systemintegrator for nogle af branchens største spillere, bl.a. Schneider Electric, Signalix og Beckhoff. Derudover blev man for nylig dansk agent for Comau, der er markedsleder inden for industrirobotter. - Med udvidelsen ser vi frem til at kunne servicere både gamle og nye kunder bedre, slutter han.

Info:

Holtec er totalleverandør inden for industriel automation - herunder styringer, software og komplette projekter. Desuden besidder man stærke kompetencer på energi- og miljøområdet. Kunderne er maskinbyggere, installatører og alle slags industrivirksomheder. Koncernen, der består af Holtec Automatic A/S og datterselskabet Holtec Automatic - Vest A/S, beskæftiger totalt ca. 30 medarbejdere. www.holtec.dk

Billedtekster:

Billede 1: Stafetten gives videre: Lem-virksomhedens hidtidige direktør, Peder Nygaard (th.), byder efterfølgeren Søren Jensen velkommen.

Billede 2: Søren Jensen (tv.) med sin ny kompagnon, Jesper Korsholm, der hidtil har været blandt ejerne af Højmark Automatic.

Billede 3: Holtec-direktør Søren Jensen med sine nye kolleger: fra højre teamleder Frank Rasmussen, fhv. direktør Peder Nygaard og servicechef Jesper Korsholm.

Relevant information

http://www.holtec.dk/


Billeder


Pressekontakt


Firma

Holtec Automatic A/S
Agervigvej 46
DK-6800 Varde, Danmark

  (+ 45) 20 94 84 74
  (+ 45) 20 94 84 74

http://www.holtec.dk

Modtag nyheder fra Holtec Automatic A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire