Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/05-11   -   Pressemeddelelse

International turisme-workshop

Dansk-tysk brainstorm om ny fælles turismeprofil

En dansk maduge på de nordtyske restaurationer, tilbud til storbyfolket i København og Hamborg om at adoptere en have på landet og udlejning af sommerhuse med køleskab og spisekammer fyldt op med lokale råvarer.

Det var blot nogle af de mange ideer, der kom frem, da Østdansk Turisme samlede turisme- og fødevareaktører fra Region Sjælland og Nordtyskland til en fælles brainstorm om en ny fælles profilering i Femern Bælt Regionen inden for begrebet "Recharge". På dette første af i alt tre lignende arrangementer blev der sat fokus på fødevarer som element i turismeprodukter. Femern Bælt regionen har faktisk i global sammenhæng en unik fødevareprofil, hvor rugbrød og fisk hører til blandt de mest kendte madvarer.

Dansk-tyske RechargeTræf
Brainstormen fandt sted tirsdag den 3. maj på Hotel Saxkjøbing og er det første af tre såkaldte "RechargeTræf", som Østdansk Turisme afholder i samarbejde med sin tyske søsterorganisation Ostsee-Holstein-Tourismus. Østdansk Turisme er turismeudviklingsselskabet for Region Sjælland, mens den tyske søster repræsenterer turismeaktører i Kreis Ostholstein, Kreis Plön samt Hansestadt Lübeck. Det næste træf afholdes 26. maj i den tyske forlystelsespark Hansa-Park.

- Vi har valgt at koncentrere vores udviklingsarbejde i Femern Bælt Regionen - og dermed også i Region Sjælland - inden for et koncept, vi kalder "Recharge", siger direktør for Østdansk Turisme, Karin Melbye Holm. - Det skal være en livsstil at "lade sine batterier op" hos os, fortæller hun.

"Recharge" er det engelske ord for "genopladning", og budskabet er, at Region Sjælland og Femern Bælt regionen er et åndehul til f.eks. travle borgere fra de nærliggende storbyer København og Hamborg. Et område, der kendetegnes ved at turismeprodukterne har en genopladende effekt - mentalt og/eller fysisk.

Pilotprojekter viser vejen
Tanken med at invitere erhvervs- og organisationsfolk fra turismeerhvervet til RechargeTræf er at forsøge at etablere en fælles forståelse for "Recharge"-konceptet og via oplæg og workshops at skabe ideer til nye attraktive turismeprodukter, der kan benyttes af både tyske og danske aktører. Desuden skaber arrangementerne mulighed for, at der skabes kontakter mellem turismeaktører på begge sider af Femern Bælt for på den måde at hjælpe nye samarbejder på vej - både mellem landsmænd, men også mellem danske og tyske turismevirksomheder.

- Jeg har fået kontakt til nogle nye netværk både på dansk og tysk side - og inspiration til nye pakkeløsninger, fortæller Allan Hansen, salgschef for Middelaldercentret i Nykøbing Falster.

35 danske og tyske aktører havde tilmeldt sig det første RechargeTræf, hvor oplæg og diskussioner forløb på en blanding af tysk, dansk og engelsk.
- Det var en meget interessant diskussion, og jeg tror, at alle kan tage noget med herfra i dag, siger Waltraud Krapp, direktør for hotellet IFA Fehmarn.

"Open House" i Hansa-Park
Det netop afholdte RechargeTræf i Sakskøbing satte fokus på, hvordan fødevarer kan omsættes til værdi i turismemæssig sammenhæng. På et træf i efteråret stilles der skarpt på ideudvikling inden for fysiske aktiviteter med overskriften "Adventure Race". Men allerede den 26. maj er der igen mulighed for tyske og danske turismeaktører at mødes med potentielle samarbejdspartnere fra begge sider af Femern Bælt.

Denne gang vil workshoppen handle om konceptet "Open House". Der er et ønske blandt mange turister om at holde ferie sammen i større grupper af familie og/eller venner, og det stiller krav til turismebranchen om at kunne levere pakker, hvor man f.eks. kan leje ét stort eller flere mindre sommerhuse, hvor der er tilknyttet en række oplevelser. Det kunne være kokkekursus, sprogkursus, naturudflugter med guide og så videre og så videre.

Der er et utal af muligheder, og der vil sikkert opstå mange nye ideer i Hansa-Park den 26. maj. Østdansk Turisme inviterer alle turismeaktører i Region Sjælland til at deltage, men også folk, som har seriøse bud på at levere indhold til en "Open House"-ferie er velkomne. Tilmelding sker ved henvendelse til Østdansk Turisme.

Billedtekst - generelt:
Østdansk Turisme bringer danske og tyske turismeaktører sammen i et forsøg på at skabe en fælles retning for udvikling af turismen i Femern Bælt regionen. Det sker i samarbejde med den tyske søsterorganisation Ostsee-Holstein-Tourismus.

Billedtekst - til vedhæftet foto:
Direktør for Østdansk Turisme, Karin Melbye Holm (tv.) og hendes kollega i Ostsee-Holstein-Tourismus, Katja Lauritzen (th.) byder velkommen til TurismeTræf.

Relevant information

http://www.visiteastdenmark.com


Billeder


Pressekontakt


Firma

Østdansk Turisme
Banegårdspladsen 2, 1.
4700 Næstved, Danmark

  54861348
  54861348

http://www.visiteastdenmark.com

Modtag nyheder fra Østdansk Turisme på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire