Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/03-12   -   Pressemeddelelse

Verdens første internationale ebike-rute igennem Danmark

I dag blev verdens første internationale rute for elcykler - ebikes - præsenteret på turismemessen ITB i Berlin. Ruten løber fra København ned over Sjælland, Møn og Lolland-Falster og videre til Berlin. Dermed er Region Sjælland og delstaterne Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg først med på tværs af grænser at tilbyde turister at tage på ferie på den tohjulede med opholds- og ladestationer til elcyklen langs hele ruten.

Aktive naturoplevelser
- Vi er meget stolte over at være med til at bringe Danmark i fokus på dette område, siger direktør for turismeorganisationen Østdansk Turisme, Karin Melbye Holm. Ruten strækker sig over i alt 630 kilometer og er etableret i et samarbejde mellem Østdansk Turisme, Tourismus-Marketing Brandenburg GmbH (TMB) og Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommeren.
- Ferier med fokus på aktive oplevelser i naturen er et af de stærke kendemærker for turismetilbuddene i Østdanmark. Den danske del af København-Berlin ruten er allerede i dag meget populær, ikke mindst i kraft af sin nærhed til kysten. Og med muligheden for genopladning langs ruten er turismepotentialet gået et gear op.

Ebikes i hastig vækst
Ifølge Rüdiger Schwarz fra det nordtyske ebike-firma Wondervelo var der i 2011 600.000 ebikes i Tyskland. I 2008 var tallet 30.000, så der er tale om en enorm stigning. I Holland, fortæller Rüdiger Schwarz, er hver tredje solgte citycykel (cykler undtagen racercykler, mountainbikes og andre specialcykler) en ebike. De eldrevne cykler findes i flere udgaver - både de der kræver moderat pedalkraft, og de der klarer sig udelukkende på elkraft.
- Vi ser et stort turistmæssigt potentiale i både Tyskland og Holland, fortæller souschef Peter Sørensen, Østdansk Turisme.
- Og også i Danmark er der grund til at tro på, at elcyklerne bliver en succes. Og med elcyklernes indtog er der grund til at tro, at flere seniorer får mod på en naturoplevelse fra cykelsadlen, vurderer han.

57 ladestationer
Ebike cykelruten København-Berlin er opdelt i etaper inden for de forskellige egne, den løber igennem, hvilket gør det nemt for cykelturisterne at vælge en del af ruten ud, hvis man ikke ønsker at tage hele turen. Langs ruten er der i alt 57 ladestationer, heraf 21 på den danske del af ruten, og til mange af disse knytter der sig forskellige former for serviceydelser såsom overnatning, cykelværksted, bespisning.

- Med cykelruten har vi gjort det til en helt reel mulighed for alle at tage på cykelferie, for med en elcykel kan alle klare turen, siger Karin Melbye Holm. Men cyklister uden motor er også meget velkomne.

Billedtekst:
Direktør Karin Melbye Holm og souschef Peter Sørensen, Østdansk Turisme, ved præsentationen af verdens første internationale ebike-rute onsdag 7. marts. Præsentationen fandt meget passende sted på ITB-messen i Berlin, der er verdens største messe for turismebranchen.

Relevant information

http://www.visiteastdenmark.com


Billeder


Pressekontakt


Firma

Østdansk Turisme
Banegårdspladsen 2, 1.
4700 Næstved, Danmark

  54861348
  54861348

http://www.visiteastdenmark.com

Modtag nyheder fra Østdansk Turisme på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire