Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/06-10   -   Pressemeddelelse

Ny professor i psykiatri

Forskningschef og overlæge i Psykiatrien Region Sjælland, Erik Simonsen er tiltrådt et professorat på Roskilde Universitet.

Forskningschef, overlæge Erik Simonsen, Psykiatrisk Forskningsenhed, Psykiatrien, Region Sjælland er 1. maj 2010 tiltrådt et professorat MSO ved Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning - PAES, Roskilde Universitet. Erik Simonsen er desuden forskningslektor ved Københavns sundhedsvidenskabelige fakultet.

Professoratet skal bidrage til at fremme forskning og uddannelse i psykiatriske aspekter af hverdagslivets socialpsykologi og sundhedsfremme, med særlig vægt på forskning i de psykiatriske sygdomsfænomener, relationsarbejdets betydning, sygdomsområdet personlighedsforstyrrelser og personlighedens betydning for udvikling og forløb af psykisk sygdom.

Erik Simonsen, 60 år, blev specialist i psykiatri i 1992 og var fra 1994-2005 ledende overlæge ved Amtssygehuset Fjorden i Roskilde (Distrikt Midt), hvorfra han også havde et tæt samarbejde med norske kollegaer omkring tidlig opsporing af psykoser (TIPS-projektet) og med forskere fra amerikanske universiteter (Harvard, Columbia, Miami) omkring klassifikation og psykoterapi af patienter med personlighedsforstyrrelser (specielt borderline og psykopati).

I 2005 blev han forskningsleder af forskningsenheden i Roskilde, og i 2008 fik han jobbet som forskningschef i Psykiatrisk Forskningsenhed, Region Sjælland. Hans forskning har i særlig grad omfattet emner inden for psykiatrisk klassifikation, personlighedsdiagnostik, personlighedsforstyrrelser og førstegangspsykoser.

Relevant information

http://www.regionsjaelland.dk


Pressekontakt


Firma

Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø, Danmark

  30844372
  30844372

http://goo.gl/mf3zKM

Modtag nyheder fra Region Sjælland på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire