Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/06-10   -   Pressemeddelelse

Nye patientbusser med høj komfort

- Det er med stor glæde, at Region Sjælland i morgen tidlig kan sætte to splinternye patientbusser med høj komfort ind til de mange tusinde passagerer, der hvert år er på ruten fra Slagelse over Holbæk til København.

Torsdag blev de to nye patientbusser præsenteret foran Slagelse Sygehus af Jens Ravn, der er formand for Præhospitalt Udvalg i Region Sjælland. To borgere, der er vant til at tage turen fra Slagelse til Rigshospitalet, var med til at tage de nye busser i øjesyn:

- Det er simpelthen fremragende! Nu er der oven i købet også muligheder for mig som kørestolsbruger at bruge toilettet, der er konstrueret så døren kan gøres bred, siger Hans Ludvigsen fra Sorø. Igennem nu tre år har han taget turen hver tredje måned fra Slagelse til Rigshospitalet.

Jerry Hansen er også glad for tilfreds med de splinternye busser, der sættes i drift efter Region Sjællands nye kontrakt med Dittobus:

- Jeg tager den 2½ time lange tur med patientbussen tre dage i træk hver femte uge, så jeg sætter stor pris på, at man vil ofre noget på os patienter. Det bliver alligevel til nogle timer på vejene i løbet af årene, og det er jo ikke just for vores fornøjelses skyld, at vi gør det.

Busserne har en standard som de moderne turistbusser - bare med mere benplads. Der er det nyeste klimaanlæg og aircondition, TV-skærme og trådløst netværk, så man kan bruge sin bærbare computer på turen, hvis man ønsker det.

Desuden er der et lille køkken, så der kan serveres kaffe, te og vand. Og som nævnt et toilet i almindelig gulvhøjde og stort nok til at også en kørestolsbruger, kan anvende det.

- Der er også tre en liggeplads og tre hvilestole. Hvis der viser sig behov for flere hvilestole, som nogle patienter kan vælge frem for en liggende transport i en ambulance, ja så er der mulighed for at indsætte nogle flere i busserne, oplyser Jens Ravn.

Med en dags varsel kan der også skaffes yderligere plads til patienter i kørestol ved at fjerne nogle af de almindelige sæder.

Fakta:

- I snart tyve år har der været patientbusser i regionen. Den 1. juli i år er der 20 års jubilæum for patientbusser i den vestlige del af regionen - samme dag kan 19 års dagen markeres i den sydlige del af regionen

- Hver dag kører der 2 patientbusser fra Slagelse over Holbæk til Rigshospitalet og 2 patientbusser fra Nakskov over Nykøbing Falster og Køge til Rigshospitalet.

- De moderne patientbusser med høj komfort blev indført på den sydlige rute for fem år siden.

- I alt 17.000 passagerer om året tager turen mod København i de fire patientbusser

- Busserne kører af sted ved 6-tiden og 8-tiden om morgen fra henholdsvis Slagelse og Nakskov. Turen tilbage fra Rigshospitalet starter omkring seks timer senere.

- Nogle patienter kører kun med til for eksempel Holbæk og Køge, mens andre kan bliver transporteret til andre sygehuse i Hovedstadsområdet med Flextrafik fra patientbussernes holdeplads ved Rigshospitalet.

Yderligere oplysninger:
Jens Ravn, Formand for Præhsopitalt Udvalg, tlf.: 51 54 08 82
Præhospital driftschef Benny Jørgensen, Tlf.: 40 24 56 83

Relevant information

http://www.regionsjaelland.dk


Pressekontakt


Firma

Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø, Danmark

  30844372
  30844372

http://goo.gl/mf3zKM

Modtag nyheder fra Region Sjælland på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire