Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/11-10   -   Pressemeddelelse

Arkitektsamarbejde vinder projektkonkurrence

En enstemmig dommerkomité har i dag valgt Karlsson arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter som totalrådgivere på Region Sjællands kommende psykiatribyggeri i Slagelse. Det vindende forslags motto er "Huset i parken - Parken i huset".

I dag kunne regionsrådsformand Steen Bach Nielsen offentliggøre vinderen af konkurrencen om at blive totalrådgiver for det kommende psykiatribyggeri i Slagelse: Karlsson arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter, med underrådgiverne Signal Arkitekter Schönherr KS, Moe & Brødsgaard A/S, NNE Pharmaplan A/S, Cenergia Energy Consultans og psykiater Merete Nordentoft.

Om vinderne sagde Steen Bach Nielsen:

- Vi står i dag med et vinderprojekt, som på stort set alle punkter indfrier vores høje forventninger til fremtidens psykiatrisygehus.

- Der er tale om et meget robust projekt, som rummer stor fleksibilitet og tilpasningsevne over for fremtidige ændringer og udvidelser. Vi er i dommerkomiteen enige om, at vinderforslaget er et overbevisende svar på den stillede opgave, og som vi ser som "Huset i parken - Parken i huset" - et projekt som jeg glæder mig meget til at se realiseret.

Den enstemmige dommerkomité lægger i sin betænkning vægt på, at vinderforslaget er et overbevisende svar på den stillede opgave ud fra en såvel funktionel som arkitektonisk synsvinkel, og at forslaget på stort set alle punkter indfrier bygherrens høje forventninger til fremtidens psykiatrisygehus.

Konkurrenceforslaget formår, hedder det videre, at sammenkæde det somatiske sygehus og det nye psykiatriske sygehus til en landskabs- og bygningsmæssig smuk helhed. Forslaget har et stærkt og afklaret arkitektonisk udtryk i samklang med forslagets motto: "Huset i parken - parken i huset".

I Dommerkomitéen har blandt andre siddet Steen Bach Nielsen, Formand for Regionsrådet, Region Sjælland, Kirsten Devantier, Fmd. for udvalget for Psykiatri og Socialområdet, Region Sjælland, Lis Tribler, Borgmester, Slagelse Kommune samt repræsentation fra patient- og pårørendeorganisationer.

Billede
Billedtekst: Fra venstre mod højre ses arkitekt Christian Karlsson fra Karlsson arkitekter, formand for Regionsrådet, Region Sjælland, Steen Bach Nielsen, direktør, erhvervspsykolog Pia Palm fra Signal og arkitekt og partner Thomas West Jensen fra Vilhelm Lauritzen arkitekter.

Læs mere om byggegrunden, tidsplan, fakta og konkurrencen

Dommerbetænkning


Relevant information

http://www.regionsjaelland.dk


Pressekontakt


Firma

Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø, Danmark

  30844372
  30844372

http://goo.gl/mf3zKM

Modtag nyheder fra Region Sjælland på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire