Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/04-05   -   Pressemeddelelse

Peran AB byter namn till Flowcrete Sweden AB

Peran AB, en av Sveriges ledande tillverkare av fogfria golv- och vägglösningar, har bytt namn från och mede den 1 april 2005.

Peran AB, som förvärvades år 2002 av Flowcrete Group plc, England, har hittills verkat under sitt egna namn. Nu fullbordas integreringen genom namnbytet till Flowcrete Sweden AB.

Peran AB har en gedigen historia som leverantör av fogfria golvbeläggningar, och har genom åren samlat på sig en omfattande härdplastkompetens. Från starten 1968 fram till försäljningen 2002 ingick Peran i Perstorp AB koncernen. Företaget ligger kvar i Perstorp - på området innanför Perstorp AB grindarna som numera kallas Perstorp Industripark.

"- Vi har producerat härdplastbeläggningar sedan 1968 och det har hänt mycket sedan vår första produkt, Perginol flingbeläggning, kom ut på marknaden. En produkt som gjorde stor succé i Skandinavien. Efter det kom epoxibeläggningarna med infärgad sand starkt i början på 70-talet, berättar Jukka Kaikkonen, Försäljningschef på Flowcrete Sweden AB.

När Peran AB och Flowcrete gick samman skapades ett av Europas största företag för fogfria golv och väggar med ett komplett sortiment av härdplastbeläggningar.

"- I dag marknadsför vi epoxi-, vinylester-, akryl- och polyuretanbeläggningar. Detta gör oss till den främsta fogfria golvleverantören på den skandinaviska och europeiska marknaden, fortsätter Jukka Kaikkonen.

"- Sedan samgåendet med Flowcrete Group plc har vi utökat vårt redan breda produktsortiment med bland annat Deckshield som är en vattentät och slitstark polyuretanbeläggning för parkeringshus. Naturligtvis kommer vi även i fortsättningen att tillverka och marknadsföra våra högkvalitativa Peran golv- och väggsystem, poängterar Jukka avslutningsvis

Kommentarer till editorn

Sedan 1968 har Flowcrete i Sverige utvecklat, tillverkat och marknadsfört ett stort urval fogfria ytbeläggningar för industrier, offentlig miljö och lantbruk. Vårt breda utbud av golv- och väggsystem erbjuder många valmöjligheter vad gäller yta, slitstyrka, halkskydd, kemikalieresistens, färg och mönster.

Flowcrete Sweden AB är ett dotterbolag till Flowcrete Group plc. Det är ett engelskt familjeföretag som på 20 år har vuxit från att vara ett lokalt bolag till en av världens ledande tillverkare av fogfria golvsystem. Gruppen har tillverkande enheter i England, Sverige, Malaysia och USA samt säljkontor i 18 länder.

Flowcrete finns i Skånska Perstorp, där vi också har en modern och effektiv produktionsanläggning som levererar golvprodukter till den Skandinaviska och den Europeiska marknaden. Dessutom har vi säljkontor i Danmark; Flowcrete Denmark.

Relevant information

http://www.peran.com


Pressekontakt


Firma

Flowcrete Denmark
Øresundsvænget 85
5500 Middelfart, Danmark

  +45 3053 1294
  +45 3053 1294

http://www.peran.com

Modtag nyheder fra Flowcrete Denmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire