Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/10-13   -   Pressemeddelelse

Sådan får du en sikker Halloween i børnehøjde

Halloween kan være farlig for børn. De seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen viser, at hobbykniven er den primære årsag til, at børn kommer til skade under Halloweens festligheder. Halloween feberen er over os. Allerede nu sælges græskar og tilbehør i alle supermarkeder, og de danske hjem pyntes op med dekorative græskar med funklende stearinlys.

Men ifølge tal fra Ulykkes Analyse Gruppen kan festlighederne ende på skadestuen. Fra 2009-2012 kom 7 børn under 14 år på Fyn til skade med en kniv under Halloween, når græskaret skulle udskæres og dekoreres. På landsplan svarer det tal til ca. 130 skadestueregistreringer blandt børn under 14 år.

I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Børneulykkesfonden, svarer næsten to ud af tre danske forældre, at de lader deres barn selv skære i græskar. Børneulykkesfonden opfordrer derfor forældre til at være opmærksomme på, at Halloween-sjov foregår på en sikker måde.

- Halloween er en sjov og anderledes højtid, som kan bringe familie og venner sammen om nogle kreative aktiviteter. Men hvis man er forælder, så skal man være opmærksom på, at nogle af aktiviteterne altså ikke er for små børn. Børn kan for eksempel ikke håndtere en hobbykniv. Så det er bedst at anskaffe sig en af de sikre børneknive, eller alternativt få børnene til at tegne ansigtet på græskarret, og så lade de voksne skære det ud, fortæller Henriette Madsen, leder af Børneulykkesfonden og tilføjer:

- Samtidig er det også en god ide at være opmærksom på de levende lys, som placeres i græskaret. Har man små børn, bør græskaret placeres i en højde, hvor barnet ikke kan nå det.

Børneulykkesfonden opfordrer også forældre til at følges med børnene, når de skal ud og rasle og ikke glemme reflekserne på overtøjet eller kostumerne.

5 tips! Sådan får du en sikker Halloween i børnehøjde
· At skære et græskar ud er ikke for små børn. Brug en sikker børnekniv, eller lad dit barn tegne et ansigt i stedet og skær det ud selv.
· Husk at levende lys altid er farlige, også i græskar. Når græskaret er lavet, er det derfor en god ide at placere det i en højde, hvor små børn ikke kan nå det.
· Kostume, paryk eller udstyr må ikke være brandfarlige, og vær opmærksom på, at tilbehør til kostumerne, som sværd eller stave, ikke er spidse, skarpe eller for lange.
· Skal dit barn ud at gå efter mørkets frembrud, så sørg for at barnet har reflekser på overtøjet eller kostumet.
· Mindre børn bør altid være i selskab af en voksen, når de skal ud og rasle ved dørene.
Kilde: Børneulykkesfonden

Resultater af ny undersøgelse
· "Må dit barn gerne selv skære i græskar til Halloween?"
o Base: 798 respondenter
o Svar: Ja, 62 %
o Svar: Nej, 18 %
o Svar: Ved ikke / det har jeg endnu ikke taget stilling til, 20 %
· "Må dit barn gerne selv skære i græskar til Halloween?" (barn 3-5 år)
o Base: 199 respondenter
o Svar: Ja, 33 %
o Svar: Nej, 38 %
o Svar: Ved ikke / det har jeg endnu ikke taget stilling til, 29 %
· "Må dit barn gerne selv skære i græskar til Halloween?" (barn 6-9 år)
o Base: 188 respondenter
o Svar: Ja, 60 %
o Svar: Nej, 23 %
o Svar: Ved ikke / det har jeg endnu ikke taget stilling til, 17 %
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1022 CAWI-interview med forældre i alderen 18-65 med børn under 18 år, i perioden 25.april - 14. maj 2013. Resultaterne er ikke tidligere offentliggjort.

Pressekontakt

Claus Nielsen
  +45 30 37 82 39

Firma

Børneulykkesfonden
Gammel Kongevej 60
1790 København V, Danmark

  30 37 77 22
  30 37 77 22

http://www.borneulykkesfonden.dk

Modtag nyheder fra Børneulykkesfonden på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire