Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/12-11   -   Pressemeddelelse

Exide har produceret deres populære Stop-Start batteri nummer 2,5 million

Nummer 2.500.000 af Exide Technologies populære Stop-Start batteri er netop blevet produceret i Europa. Nu investerer de 80 millioner USD i en fordobling af deres produktionskapacitet for at imødekomme den massive efterspørgsel alene fra det europæiske marked.

Det avancerede mikrohybrid batteri bruges i køretøjer med de populære Stop-Start systemer, der giver et lavere benzin- og dieselforbrug samt reducerer CO2 udledningen.

Tilbage i 2004 var Exide Technologies de første til at producere et mikrohybrid batteri baseret på AGM (Absorbent Glass Mat) teknologien. Dengang til bilproducenten Citroen og deres model C3. I 2009 var Exide igen de første på markedet, denne gang med ECM batteriet produceret på Enhanced Cycling Mat (ECM) teknologien, som bruges af mange europæiske bilproducenter til deres stop-start systemer. Både AGM og ECM batterierne er 100 procent genanvendelige og har derfor en positiv effekt på miljøet igennem hele deres livscyklus.

Markedets efterspørgsel kræver fordobling af produktionskapaciteten
I dag anvender ti europæiske bilproducenter Exides AGM og ECM batterier i deres mikrohybrid biler, hvilket har gjort Exide Technologies til den næststørste producent af Stop-Start batterier i Europa.

Siden 2010 har Exide fordoblet sin produktion af Stop-Start batterier, men det er slet ikke nok til at imødekomme den massive efterspørgsel. Som en konsekvens heraf, investerer Exide Technologies nu 80 millioner US-dollar i en udvidelse af produktions-apparatet. Med investeringen fordobler de antallet af produktionsfaciliteter fra to til fire.

- Mikro-hybrid køretøjer bliver mainstream og vi forventer snart at se, at 70 procent af alle nye biler har konverteret til denne teknologi. Europa fører i dag, og snart vil vi se mange andre markeder følge trop, forklarer Michael Geiger, Vicepresident OE Exide Technologies Europe.

Strengere miljøkrav på vej
I Europa skal bilindustrien overholde strenge emissionskrav. Senest ved udgangen af 2015 skal CO2-emissionen for nye personbiler begrænses til 130 g/km, og i 2020 skal udledningen helt ned på 95 g/km. Industrien skal være 60 procent i overensstemmelse med disse krav allerede i 2012.
Lignende mål er sat for lette erhvervskøretøjer, hvor der kræves mindre CO2-udledende flåder i fremtiden.

- Disse to teknologier er i sandhed fremtiden for automobilindustrien både i Europa og resten af verden. Vores udvidelse af produktionen giver os mulighed for strategisk at placere vores produktionsanlæg i nærheden af vores kunder - og dermed bevare vores tætte relationer, samtidig med at vi optimerer vores omkostninger, siger Michael Ostermann, president of Exide Technologies Europa.

Billedtekst:
- Exides AGM batteri, EK700, til mikrohybrider, der anvender stop-start-systemer
- Jim Bolch, præsident og CEO for Exide Technologies med stop-start batteri nummer 2.500.000 fra Exide Technologies Europa

FAKTA om Stop-Start-system
Stop-start-systemet bevirker, at motoren slukkes for at spare brændstof, når bilen holder stille - for eksempel ved rødt lys og forstyrrelser i trafikken. I disse perioder med stop forsyner batteriet bilens elektriske systemer med strøm. Det betyder, at belastningen på batteriet i denne type biler er betydeligt større end i konventionelle biler, samtidig med, at batteriet desuden udsættes for
utallige, høje strømbelastninger, når bilen startes efter hvert stop.

Om Exide Technologies
Exide Technologies har aktiviteter i mere end 80 lande og er én af verdens største producenter af blybatterier. Selskabets har fire globale koncerner: Transportation Americas, Transportation Europe og Rest of World, Industrial Energy Americas, Industrial Energy Europe og Rest of World, der tilbyder en bred vifte af produkter og tjenester indenfor oplagret elektrisk energi til industri- og transportsektoren.

Transportation-divisionen leverer original- og reservedele til biler, entreprenørmaskiner, lastbiler, landbrugs- og marinefartøjer, og nye teknologier til hybridbiler. Industrial Energy-divisionen leverer batterier og ladere til bl.a. telekommunikationssystemer, nødstrømsanlæg, UPS, DC-installationer, trucks, rengøringsmaskiner samt andre erhvervskøretøjer. Mere information om Exide Technologies findes på: www.exide.dk

Relevant information

http://www.exide.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Exide Technologies A/S
Bødkervej 11
7100 Vejle, Danmark

  +46 303 33 10 20
  +46 303 33 10 20

http://www.exide.dk/

Modtag nyheder fra Exide Technologies A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire