Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/02-13   -   Pressemeddelelse

BluSystems giver energibesparelser på op til 67 % inden for vakuumkalibrering af plastikprofiler

Pumpegruppens BluSystems vakuumenheder holder energiforbruget på et minimum og bringer mange nye funktioner med sig. Pumperne har en meget høj ydelse gennem automatisk styring af tryk og flow.

Pumpegruppen introducer nu Specks BluSystems til det danske marked. BluSystems-serien består af: BluLine, BluVac samt varianten BluVac-Insert. BluSystems har indbygget en automatisk trykregulering, hvor man ved hjælp af få tryk på det eksterne betjeningspanel, kan styre det ønskede vakuum og regulere kapaciteten på den indbyggede vandpumpe i BluVac. Det gør vakuumpumpen mere energieffektiv, med store gevinster at hente. I konkrete tilfælde har BluSystems enheder vist sig at give energibesparelser på op til 67 %. BluVac er særdeles velegnet til industrivirksomheder såsom plastindustri, som har stort potentiale for at sænke energiforbruget med den nye pumpetype.

Motorerne for vakuumpumpen og pumpen i BluVac er klassificeret IE2 med påbygget frekvensomformer. Pumperne lever derved op til normer og krav på området og er grupperet i en energi- og effektivitetsklasse af høj virkningsgrad. Der er indbygget flere sensorer, som løbende måler trykket i pumpesystemet. Ved hjælp af data fra sensorerne, justerer systemet automatisk trykniveauet og vandudledningen gennem regulering af hastigheden i pumpen. Det ønskede sætpunkt justeres ved hjælp af et betjeningspanel, som via et 5 meter langt kabel kan placeres ved det eksisterende kontrolpanel. BluVac erstatter væsentligt større vakuumpumper på grund af et mindre vakuumbehov samt større vandkapacitet.

"Speck BluSystems pumpesystem er en længe ventet produktlancering, som er miljøvenlig og giver både energibesparelser og sænker driftsomkostninger," siger vakuumspecialist Peter Kjeldsen fra Pumpegruppen, og fortsætter: "Konceptet er simpelt, meget fleksibelt og nemt at håndtere. Maskinoperatøren indtaster det ønskede trykniveau, og trykket vedligeholdes automatisk gennem hele processen."

F.eks. har en førende tysk producent af vinduesprofiler i plast skiftet til BluSystems BluVac, hvilket har medført en markant forbedring i energiforbruget. Elforbruget til pumpeløsningen blev her sænket fra 15,6 kWh til 3,3 kWh. Med en besparelse på 12,3 kWh og 4000 driftstimer om året, blev den samlede besparelse på hele 49,200 KWh årligt.

Specks BluSystems-serie består af: BluLine, BluVac samt varianten BluVac-Insert. BluSystems forhandles i Danmark af Pumpegruppen. Vil du vide mere om Speck BluSystems, kan du kontakte Pumpegruppen på telefon 45 93 71 00.

Om Pumpegruppen
PUMPEGRUPPEN A/S er en dansk virksomhed, der siden 1989 har leveret pumper til kemi-, fødevare- og farmaceutisk industri, vandværker og rensningsanlæg. Selskabet repræsenterer en række førende produkter fra kendte pumpefabrikanter, såsom Grundfos/Alldos, Wilden, Speck, FTI, Mouvex, OBL, Quattroflow med flere. I samarbejde med kunder udføres test og rådgivning af pumper og pumpeløsninger. Pumpegruppen forhandler pumper af høj teknisk kvalitet, er lagerførende af pumper, reservedele og tilbehør, og medarbejdere har en høj teknisk viden og forståelse for kundernes behov. Når den ønskede vare er på lager, sendes den samme dag. Pumpegruppen har kontorer, værksted og lager i Kongens Lyngby, samt en Jyllandsafdeling i Rønde. Se mere på www.Pumpegruppen.dk eller kontakt Pumpegruppen for mere information på telefon 45 93 71 00, e-mail: info@Pumpegruppen.dk


Relevant information

http://www.pumpegruppen.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Pumpegruppen A/S
Lundtoftegårdsvej 95
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

  45 93 71 00
  45 93 71 00

http://www.pumpegruppen.dk

Modtag nyheder fra Pumpegruppen A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire