Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/10-09   -   Pressemeddelelse

Støvsugning, mere miljøvenligt end popcorn

I disse klimatider snakker alle om at spare på strømmen, undgå unødig standby strømforbrug og købe energivenlige produkter. Nu er tiden kommet til støvsugeren, som hidtil har været en af de helt store syndere - ny teknologi nedsætter nu strømforbruget markant.

Der er hverken tale om brint eller andre avancerede opfindelser, men ganske simpelt en robot som klarer arbejdet for dig og samtidig nedsætter dit strømforbrug. Roomba er navnet på den robotstøvsuger, som ganske enkelt støvsuger for dig. Fordelene er mange, og udover at slippe for at tænke på støvsugningen, kan man som nævnt spare meget på elregningen og derved skåne miljøet.
Roomba er den mest miljøvenlig robotstøvsuger, der findes på markedet, og lige netop miljøet er noget grundlæggerne har haft stor fokus på. Udover et lavt strømforbrug bruger den heller ikke engangsstøvsugerposer, og udnytter sine børster mere end den strømslugende sugefunktion.
Roomba bruger ikke mere end 30 watt når den lader op, og derefter maksimalt 5 watt. Selve laderen har et forbrug på kun 3 watt, når Roomba er ude for at støvsuge. Sammenlignet med en almindelig støvsuger, som bruger mellem 1000 og 2000 watt, må man sige at tallene ligger meget langt fra hinanden.

Glem popcorn, start støvsugning
Omregnet til mere menneskelige tal betyder det, at Roomba robotstøvsugeren bruger samme mængde strøm på 90 minutters rengøring, som din mikrobølgeovn bruger på lidt under 4 minutter, altså cirka den tid det ville tage at lave en omgang popcorn.
Ulempen ved Roomba er dog, at den vil stå på standby og trække strøm konstant. Men vælger du at modregne strømmen mod det, du ellers ville have brugt med den almindelige støvsuger, der typisk bruger 40-50 gange så meget strøm, kan det i højeste grad betale sig.

Den yngre generation "glemmer" at spare
Et stort problem når der skal spares på strømmen, er at få de yngre skubbet i gang. De har været vant til boltre sig i teknologien uden at tænke over konsekvenserne, og har aldrig prøvet at leve uden. Dette er også grunden til, at der er sat stort ind for at ramme folk i en tidlig alder, blandt andet gennem oplysning på skoler og institutioner.

Det er også forhandlerens hensigt, at vi med disse opfindelser skal forsøge at tiltale de unge: "Robotstøvsugere er helt oplagte til at få de unge til at spare på strømmen. Jeg tror at man skal forsøge at gøre det lettere for folk at spare på strømmen, blandt andet i form af teknologi som aflaster dem i dagligdagen. Her kan man måske frigøre dem fra daglige strømslugende gøremål - som f.eks. vi har set det med støvsugningen.", fortæller Jesper Skov fra RobotEksperten.dk.

Relevant information

http://roboteksperten.dk


Pressekontakt


Firma

RobotEksperten.dk
Gødstrupvej 60
7400 Herning, Danmark

  +45 70 77 75 52

http://www.roboteksperten.dk

Modtag nyheder fra RobotEksperten.dk på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire