Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/12-09   -   Pressemeddelelse

HEART kåret som "Årets Byggeri 2009"

Der er smil på læberne hos både direktør Holger Reenberg, arkitekt Steven Holl og entreprenør c.c. contractor, Herning, over titlen som "Årets Byggeri 2009" som bladet Byggeri netop har kåret HEART Herning Museum of Contemporary Art.

Steven Holls karismatiske bygning blev kåret foran blandt andre DR's flotte koncertsal. Arkitekten har i formgivningen af HEART forholdt sig til området, til nabobygningerne og til den historie, der har skabt stedet, hvad der også fremhæves i dommerkomiteens bedømmelse. Steven Holl har tidligere tegnet kunstmuseet KIASMA i Helsinki og Nelson Atkins museet i Kansas.
HEARTs tema er stofligt. Ydermurerne er støbt på stedet i indfarvet hvid beton og facaderne møder os med en krøllet tekstiloverflade. Den stoflige reference føres videre i taget som styrer grundplanen. Som sådan kan man opfatte hele museet som et telt i beton.

Bygherre på projektet er "Fonden for Opførelse af HEART" og COWI A/S har været bygherrerådgiver. Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S har fungeret som dansk arkiteksrådgiver på opgaven, og Niras A/S har varetaget de ingeniørmæssige discipliner. Hovedentreprenør har været c.c. contractor A/S fra Herning.

På HEART kan man indtil den 21-2-2010 se åbningsudstillingen Frihed eller døden af Jannis Kounellis, som netop er kåret som den bedste udstilling i 2009 af Berlingske Tidende. Efter Kounellis præsenteres HEARTs næste særudstilling Indian Highway som er den første udstilling i Danmark om indisk samtidskunst. Indian Highway er organiseret i samarbejde med Serpentine Gallery, London og Astrup Fearnley Museum of Modern Art, Oslo. Indian Highway åbner den 13. marts 2010 og vises frem til den 13. juni 2010.

Relevant information

http://www.heartmus.dk


Pressekontakt


Firma

heart - Herning museum of contemporary art
Birk Centerpark 8
7400 Herning, Danmark

  2129 0581
  2129 0581

http://www.heartmus.dk

Modtag nyheder fra heart - Herning museum of contemporary art på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire