Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
23/03-12   -   Pressemeddelelse

Trifork indfrier vækstmål

Det danske software-selskab Trifork fremlægger i dag sit årsregnskab for 2011. Regnskabet viser en solid vækst og en fordobling af overskuddet efter skat. Trifork forventer, at de gode takter fortsætter i 2012.

2011 har været et godt år for Trifork, hvor selskabet i kraft af sin markedsposition inden for udvikling af mobile løsninger til det finansielle marked har skabt vækst i både omsætningen og resultatet.

Triforks resultat efter skat blev i 2011 på 17,2 mio. kroner. Bag den stærke bundlinje ligger en solid vækst i omsætningen fra 142 mio. kroner i 2010 til 175 mio. kroner i 2011. Triforks vækstmål for 2011 er således blevet indfriet med en samlet vækst i omsætningen på 23% i forhold til 2010.

"Vores tidlige satsning på kompetencer inden for udvikling af mobilapplikationer og forretningskritiske løsninger har for alvor båret frugt i 2011. Samtidig har vi vækstet på konferenceaktiviteten, som stadig er vores krumtap. Med denne kombination, et stærkt fokus på kompetenceopbygning og meget dygtige medarbejdere til at løfte arbejdet, ser vi positivt på fremtiden," siger Triforks stifter og administrerende direktør, Jørn Larsen.

Trifork har gjort sig fortjent til en markant position som kompetent leverandører af it-løsninger til den finansielle og offentlige sektor i Danmark. De innovative løsninger inden for fx cloud og mobil bliver understøttet af et stærkt fokus på kompetenceudvikling og netværk, som blandt andet udmønter sig i Triforks softwareudviklingskonferencer og i selskabets kursusvirksomhed.

"Det er en fornøjelse at arbejde med en virksomhed, der er seriøs og ambitiøs, og som når de mål, den opstiller for sig selv. Virksomheden har arbejdet målrettet med at synliggøre selskabets innovationskraft og blive mere international. Samtidig har man foretaget en række fornuftige langsigtede investeringer og styrket ledelsen nationalt og internationalt. Trifork er selvfinansierende, og derfor kan virksomheden selv styre sin videre udvikling. Det giver alt sammen et stærkt vækstfundament," siger Triforks bestyrelsesformand Johan Blach Petersen.

Trifork forventer i 2012 en omsætning i niveauet 215 mio. kroner, svarende til en vækst på over 20%. EBITDA-resultatet forventes i niveauet 34 mio. kroner, svarende til en EBITDA-margin på godt 15%

Kontaktpersoner
Spørgsmål rettes til administrerende direktør Jørn Larsen på mobil: 40 72 84 83

FAKTA

Finansielle resultater
· Trifork realiserede i 2011 en omsætning på DKKm 175, hvilket svarer til en vækst på 23% i forhold til 2010, hvor der blev realiseret DKKm 142.
· Omsætningen på de udenlandske aktiviteter udgjorde 21% af den samlede omsætning.
· Resultat før skat, renter og afskrivninger (EBITDA) blev samlet på DKKm 28,2, hvilket svarer til en fremgang på over 40% i forhold til 2010, hvor der blev realiseret et EBITDA-resultat på DKKm 20,1.
· Resultatet før skat blev i 2011 på DKKm 20,7 mod DKKm 11,8 i 2010, svarende til en stigning på 75%.
· Resultat efter skat blev på DKKm 17,2 mod DKKm 8,7 i 2010, svarende til en stigning på 98%.

Væsentlige begivenheder i 2011
· Det er med en målrettet indsats lykkedes at få gennembrud på leverancer af forretningskritiske mobil-applikationer til højteknologiske, industrielle virksomheder.
· Vækst i antal deltagere på alle konferencer i både ind- og udland.
· De første store løsninger baseret på Cloud-databasen, Riak, er blevet sat i produktion.
· Udvidelse af den internationale forretning med køb af andele i Erlang Solutions Ltd. og Basho Technologies Inc.

Om Trifork A/S
· Trifork udvikler og optimerer forretningskritiske it-systemer til en række sektorer: Finans, sundhed, industri, telecom m.fl.
· Omdrejningspunktet er behovet for mobilitet (Mobile), effektive systemer (Cloud) og en smidig udviklingstilgang (Agile).
· Triforks konferenceaktivitet er en vigtig inspirationskilde for kunder og medarbejdere. I 2011 deltog 5.119 deltagere på selskabets konferencer i ind- og udland.
· Ultimo 2011 beskæftigede Trifork 150 medarbejdere på 7 kontorer i Aarhus, København, Zürich, London, Stockholm, Krakow og San Francisco.
· Selskabet blev stiftet i 1996 og børsnoteret på NASDAQ OMX København i 2007.

Relevant information

http://www.trifork.com


Pressekontakt


Firma

Trifork A/S
Margrethepladsen 4
8000 Århus C, Danmark

  40 72 84 83
  40 72 84 83

http://www.trifork.com

Modtag nyheder fra Trifork A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire