Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/08-05   -   Pressemeddelelse

Google styrer det danske sprog

Google er danskernes foretrukne søgemaskine og bruges til millioner af søgninger på Internettet hver eneste uge. Men Googles betydning for danskerne rækker udover dette. Nu har søgemaskinen også fået betydning for hvilke ord, der kan optages i de danske ordbøger.

Internetvirksomheden ewire meldte således i vinters ud, at man var parate til at betale for at blive optaget i de danske ordbøger. Det blev afvist af de danske forlag, men nu har ewire så alligevel fået hul igennem - med henvisning til virksomhedens popularitet på Google. Da ewire rettede henvendelse for første gang tilbage i november 2004, gav "ewire" som søgeord 37.000 hits på den danske udgave af Google. Dette tal er siden steget til over 144.000 hits - nok til at ordet nu bliver optaget i Politikens Nudanske Ordbog.

I et svar fra Politikens Forlag bekræfter forlagsredaktør for Politikens Ordbøger, Christian Becker-Christensen, at ewire vil blive optaget i næste udgave af Nudansk Ordbog - ligesom ordet er blevet lagt ind i basen til forlagets øvrige ordbøger.

Hvordan ordet præcist vil blive beskrevet i ordbøgerne er endnu uvist, men ewire har selv givet et bud, som fremgår af virksomhedens hjemmeside og salgsmaterialer:

ewire [eng]. Verb*. Sammensat udtryk af elektr. + wire/tråd - i nuv. betydning at overføre penge elektronisk. Sub*. ewire - en elektronisk pung med hvilken man kan overføre penge til andre via internet og mobiltelefon. Dansk betalingssystem med europæisk udbredelse. Opr. 2002.

Dansk Sprognævn har tidligere kritiseret de nudanske ordbøger for at optage for mange engelske låneord. Om ewire også falder ind under denne kritik skal være usagt.

Relevant information

http://www.ewire.dk


Pressekontakt


Firma

ewire
Søren Frichs Vej 3
8000 Århus C, Danmark

  70 25 21 25
  70 25 21 25

http://www.ewire.dk

Modtag nyheder fra ewire på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire