Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/03-11   -   Pressemeddelelse

Nyt demoanlæg skal gøre det muligt at bruge mere halm

"Denne teknologi kan revolutionere brugen af biomasse på kraftværker, både herhjemme og i udlandet. Vi er i DONG Energy stolte over at være nået så langt, at vi kan åbne et egentligt demonstrationsanlæg," siger Thomas Dalsgaard, Senior Vice President og chef for forretningsområdet New Bio Solutions i DONG Energy.

Anlægget laver en såkaldt lavtemperaturforgasning af biomasse, så som halm, husdyrgødning og biogasrestfibre, og på basis deraf produceres gas, som kan bruges til at erstatte kullene i traditionelle kraftværker. I dag sætter en række tekniske begrænsninger et loft over, hvor meget biomasse man kan anvende på kraftværkerne. Disse begrænsninger kan overvindes med forgasnings-teknologien.

Anlægget er bygget i tilknytning til Asnæsværket ved Kalundborg og får en kapacitet på 6MW. Det svarer til, at det kan levere mere end 2.000 m3 gas i timen til Asnæsværket. Processen har tidligere været testet i laboratorieskala og på testanlæg på Danmarks Tekniske Universitet. Med demonstrations-anlægget mere end tidobles kapaciteten.

Etableringen af demonstrationsanlægget har i alt kostet omkring 90 millioner kroner. Energinet.dk har støttet projektet med 35 mio. kroner. Mere information om anlægget kan findes på: http://www.dongenergy.com/LT-CFB/Pages/index.aspx (http://www.dongenergy.com/LT-CFB/Pages/index.aspx)

Relevant information

http://www.dongenergy.dk


Pressekontakt


Firma

DONG Energy A/S
Teknikerbyen 25
2830 Virum, Danmark

  9955 9330
  9955 9330

http://www.experimentarium.dk/no_cache/forsiden/udstillinger/hovedudstillingen/energi/energi-agent-jagten-paa-den-groenne-energi/

Modtag nyheder fra DONG Energy A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire