Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/01-13   -   Pressemeddelelse

DONG Energy skal opføre havmølleparken Westermost Rough

DONG Energy har besluttet at opføre havmølleparken Westermost Rough i Nordsøen ud fra den britiske østkyst. Den samlede investering i opførelsen af parken vil være omkring EUR 1 milliard, der inkluderer opførelsen af transmissionsaktiverne. Når parken går i drift, vil transmissionsaktiviteterne blive solgt til en transmissionsoperatør, som britisk lovgivning foreskriver.

Westermost Rough vil bestå af 35 stk. 6,0 MW møller fra Siemens Wind Power med en samlet kapacitet på 210 MW. Parken vil kunne levere CO2-fri strøm svarende til næsten 210.000 britiske husstandes årlige elforbrug.

"Med beslutningen om, at vi nu opfører Westermost Rough, udbygger vi vores position som verdens førende i at udvikle, opføre og drive havmølleparker," siger Henrik Poulsen, adm. direktør i DONG Energy.

6,0 MW møllen fra Siemens Wind Power er netop opført på DONG Energy's demonstrationssite Gunfleet Sands 3 og har allerede været testet på Østerild testcenter og testcentret i Høvsøre i Danmark.

"Størrelsen og placeringen af projektet passer rigtigt godt til, at det vil være det første større projekt med den nye 6,0 MW vindmølle fra Siemens. Vi er overbeviste om, at projektet er et godt fundament i vores fortsatte arbejde med at nedbringe prisen på energi fra vindmøller på havet," siger Henrik Poulsen og fortsætter,

"Det britiske marked for havvindmøller er verdens største, og vi er overbeviste om, at det britiske marked fortsat vil være meget interessant for offshore mølleindustrien."

Westermost Rough-parken vil blive placeret 8km fra Yorkshire kyst, øst for Hull.

Opstart af offshore konstruktionen af Westermost Rough vil være i første halvdel af 2014, og DONG Energy forventer, at parken vil være sat i fuld drift i første halvdel af 2015.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke DONG Energy's tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2012 eller det forventede investeringsniveau.

Relevant information

http://www.dongenergy.dk


Pressekontakt


Firma

DONG Energy A/S
Teknikerbyen 25
2830 Virum, Danmark

  9955 9330
  9955 9330

http://www.experimentarium.dk/no_cache/forsiden/udstillinger/hovedudstillingen/energi/energi-agent-jagten-paa-den-groenne-energi/

Modtag nyheder fra DONG Energy A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire