Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/01-14   -   Pressemeddelelse

Nu skal Kattegatcentrets sælunge, Malik videre ud i verden

Onsdag 15. januar om formiddagen tager to dyrepassere af sted til Odense Zoo for at aflevere Malik, som er Kattegatcentrets sælunge fra august 2013. Malik er en hansæl og har nu en fremtid som avlshan i sælflokken i Odense Zoo, som består af tre hunner.

Malik har fra første færd været en aktiv sæl. Det er ikke for meget at kalde ham lidt af en krudtugle. Han har en nysgerrig natur og var ikke sen til at finde ud af, at det var sjovt at være med i træningen, og der er oparbejdet en stor tillid mellem sæltrænerne og Malik.

Træningen af sælerne har flere formål. For at sikre at dyrene trives i fangenskab, er det vigtigt at stimulere deres naturlige adfærd og samtidig aktiverer dyrene. Den tillid og nærhed der er mellem sæl og trænere, er også vigtig, når dyrene skal håndteres og helbredsundersøges.

"Indfangningen af Malik forventes at ske stille og roligt på stranden i sælanlægget. Malik er i den senere tid vænnet til at få et ringnet omkring sig og accepterer det fuldt ud. Det er af stor betydning for trivslen, at vi kan indfange sælen nænsomt og undgå at stresse den", udtaler kurator Rune Kristiansen.

Malik sendes af sted uden vemod
Det kan umiddelbart virke trist at skulle sende Malik væk fra Kattegatcentret, men det er alt i alt en stor glæde for Kattegatcentret at kunne bidrage til det omfattende udvekslingsprogram, der er imellem akvarier og zoologiske haver. Samarbejdet er gensidigt og sker via donationer institutionerne imellem. Udvekslingen er med til at sikre sunde og levedygtige dyr samt at forhindre indavl af nært beslægtede dyr via kontrol med stamtavler.

I Odense Zoo vil Malik fortsætte sin træning, som også her har høj prioritet, så han vil fortsat blive stimuleret og få et aktivt liv.

Pressekontakt

Rune Kristiansen
Biolog og kurator
  +45 87 58 05 26
  +45 28 72 02 59

Firma

Kattegatcentret Grenaa
Færgevej 4
8500 Grenaa, Danmark

  +45 87 58 05 00

http://www.kattegatcentret.dk

Modtag nyheder fra Kattegatcentret Grenaa på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire