Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/08-15   -   Pressemeddelelse

Nu har sælungen fået sit navn



Kattegatcentrets knap en måned gamle sælunge har efter en omfattende navnekonkurrence fået sit navn og bliver opkaldt efter sit rette element.

Natten til den 27. juli fødte Kattegatcentrets spættede sælhun Liv en bedårende lille sælunge. Gæsterne hjælp med at kønsbestemme sælungen, der som en dejlig overraskelse viste sig at være en lille hun - og nu har den nuttede unge efter en stor navnekonkurrence også fået sig et navn.

SÆLFIE, SÆLINE ELLER SÆLMA?
"Vi lavede en konkurrence på Facebook, hvor vi opfordrede folk til at komme med navneforslag, og det er mildest talt væltet ind med gode og meget kreative forslag," fortæller Kasper Friis Jensen, dyrepasser og ansvarlig for sælerne i Kattegatcentret.

Blandt de langt over 700 navneforslag var der dog også et par enkelte gengangere.

"Der er ingen tvivl om, at navnene Sælfie, Sæline og Sælma var aldeles populære, men der har også været mere originale bud imellem - Lord Bendtner var fx en af de rigtig sjove," fortæller Kasper Friis Jensen.

Navnet skulle dog opfylde Kattegatcentrets to krav. For det første skulle navnet relatere sig til havet eller sæler, og for det andet måtte begyndelsesbogstavet hverken være L, F eller T, da Kattegatcentrets øvrige sæler hedder Liv, Felix og Tulle.

SÆLUNGE OPKALDES EFTER SIT RETTE ELEMENT
Et dommerpanel i Kattegatcentret har gennemgået de mange navneforslag i konkurrencen, hvor der var et årskort og en sælbamse på højkant, og har efter nøje overvejelse fundet frem til en vinder.

"Det har bestemt ikke været nogen let opgave, da der var mange gode forslag. Men ét navn skilte sig ud og var faktisk kun foreslået én eneste gang. Det opfylder både vores to krav til navnet, er kreativt, og så passer det rigtig godt til en lille hunsæl. Og det navn er Kaia," fortæller Kasper Friis Jensen.

Med navnet Kaia, bliver sælungen opkaldt efter sit rette element.

"Kaia er et rigtig godt sælnavn og har en tydelig relation til havet. Kai betyder nemlig hav på Hawaiiansk. Derudover er navnet let at udtale og er helt anderledes end navnene på vores tre andre sæler," fortæller Kasper Friis Jensen.

FLYTTER HJEMMEFRA
Kaia skal nu vokse sig stor og stærk før den senere på året skal flytte hjemmefra. Ligesom sælungens storebror Nor fra sommeren 2014, der i foråret flyttede til St. Andrews Aquarium i Skotland, skal Kattegatcentret nemlig også finde et nyt hjem til Kaia.

"Vi har en harmonisk sælflok med to voksne spættede sæler og en gråsæl, så det er nødvendigt, at vi finder et nyt og godt hjem til Kaia, så snart Liv som en helt naturlig adfærd for sæler begynder at støde ungen fra sig, og den må klare sig selv," fortæller Kasper Friis Jensen.

Men der er endnu tid til at nyde Kaia i Kattegatcentret, der de næste par uger stadig er afhængig af mælk fra Liv.

FAKTA:

Faren til Kaia er Kattegatcentrets hansæl, Felix
Spættet sæl har forlænget drægtighed. Det betyder, at sælerne typisk parrer sig i august må­ned, hvorefter fostret ligger i hvilestadie indtil december/januar, hvor udviklingen fortsættes
Kaia blev født på strandbredden i Kattegatcentrets sælanlæg kl. 00.20 den 27. juli
Spættede sæler føder én unge af gangen. Sælungen vejer som nyfødt cirka 10 kg og måler cirka 80 cm. Sælungen kan svømme med det samme, men bevæger sig lidt kluntet i starten
Ungen får en fedtholdig mælk på op til 50 procent fedt, der øger dens vægt med op til 900 gram om dagen. Efter dieperioden bliver ungen frastødt fra moren, og den må klare sig selv

Pressekontakt

Kasper Friis Jensen
Dyrepasser og ansvarlig for sæler i Kattegatcentret
  22 62 34 54
Grete Fogtmann Jensen
Ansvarlig for kommunikation og PR
  +45 87 58 05 08
  +45 22 33 89 84

Firma

Kattegatcentret Grenaa
Færgevej 4
8500 Grenaa, Danmark

  +45 87 58 05 00

http://www.kattegatcentret.dk

Modtag nyheder fra Kattegatcentret Grenaa på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire