Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/05-03   -   Pressemeddelelse

Ny portal om kriminalstatistik

Nu bliver det lettere at overskue og finde taloplysninger om kriminalitet i Danmark, Færøerne og Grønland. Takket være en ny portal, kriminalstatistik.dk, som består af tre dele: En database over den aktuelle danske kriminalstatistik, dokumentation af aktuelle danske kriminalstatistikker og en vejviser til dansk kriminalstatistik.

Målgruppen for portalen er studerende, elever i ungdomsuddannelser, journalister og fagfolk. Web-portalen er støttet af Justitsministeriets forskningsudvalg samt af Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek (DEF). Den er oprettet og opdateres af Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.

Formålet med kriminalstatistik.dk er først og fremmest at lette tilgængeligheden af den eksisterende kriminalstatistik, som er meget stor og udgives af mange forskellige statistikproducenter. Det kan derfor være vanskeligt at få et overblik over, hvad der findes og hvor det findes. I særlig grad er der ukendte forudsætninger og mulighed for fejlkilder knyttet til kriminalstatistik, som man skal være særlig opmærksom på, og som portalen hjælper med at inddrage.

Databasen giver et samlet billede af
- alle former for lovovertrædelser
- hvorledes sådanne lovovertrædelser og lovovertrædere bliver behandlet i retssystemet og andre retshåndhævelsesinstanser
- hvordan samfundet og andre aktører sanktionerer lovovertrædelser.

Databasen indeholder ingen tal, men gør det let at finde frem til, hvor de relevante tal er offentliggjort. Hvis statistikkerne er on-line tilgængelige, er der links direkte fra databasen til de relevante tal.

Portalen indeholder desuden en vejviser til dansk kriminalstatistik, der gennemgår hvordan forskellige typer af kriminalstatistik produceres og hvordan produktionen påvirker statistikkernes kvalitet og brugbarhed. Desuden indeholder vejviseren en oversigt over usikkerhedsfaktorer, fejlkilder og uregelmæssigheder ved dansk kriminalstatistik.

Vejviserens oplysninger indeholder en viden, som i dag er spredt ud over en lang række svært tilgængelige kilder. I kraft af litteraturhenvisninger på kriminalstatistik.dk er det muligt at finde tilbage til de originale kilder.

Relevant information

http://www.kriminalstatistik.dk


Pressekontakt


Firma

Biblioteksstyrelsen
Nyhavn 31E
1051 København K, Danmark

  33733354
  33733354

http://www.bs.dk

Modtag nyheder fra Biblioteksstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire