Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/07-05   -   Pressemeddelelse

Det globale i det lokale - integration og biblioteker

Biblioteket spiller en afgørende rolle, når flygtninge og indvandrere skal integreres - både på det praktiske og symbolske plan. Derfor er det god samfundsøkonomi at investere i en bred vifte af integrationstilbud i bibliotekets regi, mener både lektor i pædagogisk filosofi Ove Korsgaard, rådmand Jørgen Lund (V) fra Odense Kommune og integrationskonsulent Fahmy Almajid.

Det fremgår af Statsbibliotekets og Biblioteksstyrelsens nye publikation Det globale i det lokale - integration og biblioteker. Publikationen synliggør bredden i den indsats bibliotekerne yder i integration af flygtninge og indvandrere, og peger samtidig på det potentiale der er for at øge indsatsen. Potentialet skabes gennem bibliotekernes rolle både som læringscentre og frie offentlige rum. Det sætter bibliotekerne i en førerposition med henblik på udvikling af et aktivt medborgerskab - også hos de etniske minoriteter.

Kulturminister Brian Mikkelsen er enig heri. I sine kommentarer ved offentliggørelsen af den seneste undersøgelse af danskernes kultur- og fritidsaktiviteter i maj 2005 gav han således udtryk for at meget tyder på, at danskere af anden etnisk herkomst er flittigere biblioteksbenyttere end resten af befolkningen, og at bibliotekerne derfor har mulighed for at spille en positiv rolle i integrationen.

Publikationen kan hentes på www.bs.dk eller bestilles hos Biblioteksstyrelsen.

Relevant information

http://www.bs.dk


Pressekontakt


Firma

Biblioteksstyrelsen
Nyhavn 31E
1051 København K, Danmark

  33733354
  33733354

http://www.bs.dk

Modtag nyheder fra Biblioteksstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire