Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
01/03-07   -   Pressemeddelelse

Børnekultur giver dynamik

Den tredje statusrapport fra Børnekulturens Netværk viser, at samarbejde og koordinering har inspireret til nye aktiviteter og initiativer inden for staten

Børnekulturens Netværk har netop udsendt sin tredje statusrapport. Rapporten beskriver første del af arbejdet med Netværkets handlingsplan for 2006-2007, "Børnekultur i hele landet", og gennemgår aktiviteterne, som afrunder Netværkets første handlingsplan for 2004-2005, "Formidlingens Kunst".

Statusrapporten giver et overblik over alle aktiviteterne i 2006, både i Netværkets regi og hos de deltagende styrelser og ministerier, og den beskriver desuden de aktiviteter, som Børnekulturens Netværk har planlagt at sætte i gang i 2007.

I 2006 har Børnekulturens Netværk blandt andet afsluttet sit arbejde med formidlingen til små børn med en evaluering af forsøgsordningen i Vejle Amt og Vestsjællands Amt, en antologi "Slip fortællingen løs" samt en velbesøgt erfaringskonference i november 2006.

Netværket har afholdt en række konferencer og dialogseminarer som optakt til sin nye strategi med fokus på børnekulturens rolle i kommunalreformen. I strategien indgår desuden en idépublikation, som lægger op til det modelkommuneforsøg, der netop er blevet offentliggjort.

Børnekulturens Netværk har udgivet den første statistik med tal om børnekultur og børns kulturvaner, og endelig har Netværket udsendt tre håndbøger med inspiration og information til, hvordan man kan arbejde med kunst og kultur i henholdsvis børnehaven, skolen og fritiden.

Børnekulturens Netværk afslutter sin status med et bud på perspektiverne for børnekulturens fremtid. Det har form af tre forslag, hvor Netværket anbefaler en særlig indsats. Udover en videreudvikling af strategien for "Børnekultur i hele landet" peger Netværket på læring, kreativitet og innovation, samt globalisering og integration som nøgleord, der bør indgå.

Statusrapport 2006 er gratis, og både den og alle de omtalte publikationer kan bestilles eller downloades på Netværkets hjemmeside www.boernekultur.dk eller på tlf. 33 73 33 70.

Yderligere oplysninger:
Sekretariatsleder Benedicte Helvad, tlf. 33 73 33 75

Chefkonsulent Jan Helmer-Petersen, tlf. 33 73 33 74

Hvem er Børnekulturens Netværk?
Børnekulturens Netværk er kulturministerens og Kulturministeriets rådgivende organ for børnekultur. Netværket består af repræsentanter fra fire af ministeriets centrale styrelser: Biblioteksstyrelsen, Det Danske Filminstitut, Kulturarvsstyrelsen og Kunstrådet/Kunststyrelsen, samt Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender og Undervisningsministeriet.

Læs mere om Børnekulturens Netværk på www.boernekultur.dk og i Børnekulturportalen www.boernogkultur.dk

Relevant information

http://www.boernekultur.dk


Pressekontakt


Firma

Biblioteksstyrelsen
Nyhavn 31E
1051 København K, Danmark

  33733354
  33733354

http://www.bs.dk

Modtag nyheder fra Biblioteksstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire