Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
23/03-07   -   Pressemeddelelse

Dansk biblioteksvæsen hyldet i Tyskland

De danske biblioteker er i særklasse, sammenlignet med resten af Europa. Danmark er netop blevet hyldet som foregangsland på den store, tyske bibliotekskongres Leipziger Kongress für Information und Bibliothek, og fra tysk side var der stor interesse for at lære mere om den danske biblioteksmodel.

Kongressen holdes hvert tredje år i forbindelsen med bogmessen i Leipzig. Den har ca. 3000 deltagere fra alle tyske länder og biblioteksorganisationer. I år var der for første gang inviteret et særligt gæsteland med på kongressen, og valget faldt på Danmark.

Kongressen satte fokus på Danmark, fordi det danske biblioteksvæsen for nylig har fået topkarakter i analysen "Bibliothek 2007", som sammenligner en række europæiske bibliotekssystemer.
Det særlige ved bibliotekerne i Danmark er, at de har et ensartet, højt niveau. Det skyldes, fremhæver analysen, det statslige engagement, der dels giver sig udslag i en opdateret bibliotekslov og dels i en Biblioteksstyrelse, som har en række koordinerende og udviklende opgaver. I Tyskland er kultur et länder-anliggende. Derfor har tyskerne ingen lovgivning om biblioteker på nationalt niveau.

Hver dag på kongressen blev der givet en forelæsning om dansk biblioteksvæsen. Biblioteksstyrelsens direktør, Jens Thorhauge, fortalte om det danske bibliotekssystem. Jens Ingemann, biblioteksschef for Københavns kommunes biblioteker, talte om innovation i folkebibliotekerne. Jakob Heide Petersen, sekretariatsleder i Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek, talte om samarbejdet i forskningsbibliotekerne. En lang række danske biblioteksfolk var inviteret som deltagere i forskellige paneldiskussioner. Særlig interesse var der for dansk deltagelse i paneler, der diskuterede mulighederne for og vejen til en tysk bibliotekslovgivning.

Biblioteksstyrelsen havde udarbejdet udstilling og en pjece til udstillingen og havde en stand, ligesom den havde leveret et lysbilledshow, der viste danske biblioteker. Lysbillederne kørte som illustrationsbagtæppe under hele åbningsceremonien, hvor bl.a. Jens Thorhauge var på talerstolen.

Biblioteksstyrelsen vil nu følge op på konferencen, bl.a. ved at invitere de tyske biblioteksorganisationer på studierejser i Danmark.

Relevant information

http://www.bs.dk


Pressekontakt


Firma

Biblioteksstyrelsen
Nyhavn 31E
1051 København K, Danmark

  33733354
  33733354

http://www.bs.dk

Modtag nyheder fra Biblioteksstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire