Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/05-07   -   Pressemeddelelse

Biblioteker klarer bestillinger automatisk

Nu kommer det til at gå hurtigere med at bestille bøger og cd'er hjem på biblioteket.

I dag tager bibliotekerne et nyt it-system i brug, som helt automatisk kan behandle lånernes bestillinger af materiale, der ikke står på hylderne på det lokale bibliotek. Det betyder, at bøger og musik, som skal hentes hjem fra andre biblioteker, kommer hurtigere frem til lånerne. Samtidig får personalet på bibliotekerne bedre tid til personlig betjening og til opgaver, der kræver specialviden.

"Det automatiske fjernlån er et godt eksempel på, hvordan bibliotekerne bruger ny teknologi til at gøre tingene lettere, både for lånerne og for personalet. Lånerne får en enkel og effektiv service, og personalet på bibliotekerne får bedre tid til at hjælpe. Samtidig er det automatiske fjernlån et stort skridt i retning af en sammenhængende, digital forvaltning, fordi statens, regionernes og kommunernes it-systemer her arbejder sammen," siger Leif Andresen, som er bibliotekskonsulent i Biblioteksstyrelsen.

Lånerne har længe selv kunnet bestille biblioteksmateriale på Internettet via databasen www.bibliotek.dk. Hidtil er bestillingen gået videre til bibliotekets personale, som havde til opgave at finde den ønskede bog eller cd og bestille den hjem. Det er dette rutinearbejde, der nu overtages af et nyudviklet it-system. Systemet finder lynhurtigt ud af, hvilket bibliotek der kan levere materialet først, og bestillingen sendes automatisk af sted. Med det nye system kan bestillinger ekspederes med det samme, døgnet rundt, mens det før måtte vente, til biblioteket havde åbent.

Dansk BiblioteksCenter, DBC, har udviklet it-systemet efter aftale med Biblioteksstyrelsen. Systemet er gennem de seneste to år designet og afprøvet i tæt samarbejde med en række biblioteker. Det er frivilligt for bibliotekerne at tilslutte sig ordningen med automatisk fjernlån, og det enkelte bibliotek kan selv opsætte regler for hvilke bestillinger, der må håndteres automatisk.

Det automatiske fjernlån præsenteres officielt i dag, torsdag, på Danmarks Forskningsbiblioteksforenings konference om lånesamarbejde mellem bibliotekerne.

Yderligere oplysninger:

Bibliotekskonsulent Leif Andresen, Biblioteksstyrelsen, tlf. 33 73 33 54
Chefkonsulent Lone Hansen, Biblioteksstyrelsen, tlf. 33 73 33 54, mobil 20 91 43 56

Relevant information

http://www.bs.dk


Pressekontakt


Firma

Biblioteksstyrelsen
Nyhavn 31E
1051 København K, Danmark

  33733354
  33733354

http://www.bs.dk

Modtag nyheder fra Biblioteksstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire