Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
15/11-07   -   Pressemeddelelse

Hjælp til selvhjælp på bibliotekerne

Klar, parat, tast selv. I uge 47 sætter bibliotekerne landet over fokus på borger.dk. borger.dk er kommunernes, statens og regionernes fælles internetportal - en slags digital hoveddør til det offentlige Danmark, der gør det lettere at komme i kontakt med det offentlige. Bibliotekspersonalet fungerer som ambassadører for borger.dk, så hvis du har brug for information om det offentlige eller hjælp til at komme i gang med at bruge selvbetjening, kan det nu klares på biblioteket..

- "Nu går bibliotekerne et skridt videre og tilbyder vejledning i at bruge borger.dk til digital selvbetjening og informationssøgning. Det er en oplagt opgave, fordi bibliotekerne har mange års erfaring i at gøre folk fortrolige med at bruge internettet. Og det er en fin måde at formidle information om det offentlige til borgerne på", siger Biblioteksstyrelsens direktør, Jens Thorhauge.

- "Det er af stor værdi at biblioteker rundt om i landet er med til at udbrede kendskab og anvendelse af borger.dk. På bibliotekerne møder borgerne det offentlige. Og borger.dk er den fælles offentlige portal, der tager udgangspunkt i borgerens hverdag og spørgsmål til det offentlige. Det er et nyttigt samarbejde, der særligt er til fordel for borgerne", siger Tom Bøgeskov, kontorchef i Center for borger.dk

Med borger.dk. behøver du kun søge ét sted efter information om stat, region og kommune. Samtidig giver borger.dk adgang til en lang række digitale selvbetjeningsløsninger på tværs af hele den offentlige sektor. Bibliotekerne er ambassadører for borger.dk som led i en samarbejdsaftale mellem Biblioteksstyrelsen, Den Digitale Taskforce og IT - og Telestyrelsen. Aftalen betyder også, at Biblioteksstyrelsen har sørget for efteruddannelse af bibliotekernes personale, så de er parate til at vejlede om mulighederne på borger.dk.

- - - -

Yderligere oplysninger:

Chefkonsulent Jonna Holmgaard Larsen, Biblioteksstyrelsen: 33 73 33 53
Direktør Jens Thorhauge, Biblioteksstyrelsen: 33 73 33 67
Lisann Troelsen, leder af redaktionen for borger.dk, IT- og Telestyrelsen: 33 37 91 72
Kontorchef Tom Bøgeskov, Center for borger.dk, IT- og Telestyrelsen: 33 37 92 95.

Relevant information

http://www.bs.dk


Pressekontakt


Firma

Biblioteksstyrelsen
Nyhavn 31E
1051 København K, Danmark

  33733354
  33733354

http://www.bs.dk

Modtag nyheder fra Biblioteksstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire