Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
06/01-10   -   Pressemeddelelse

210 mio. kr. til ni nationale forskningsprojekter

Videnskabsminister Helge Sander har bevilget 210 mio. kr. til ni nationale infrastrukturprojekter, der bl.a. indebærer bygning af et nyt moderne skib til havforskning, tilskud til en avanceret skanner samt udstyr til bedre billeddannelse af biologiske processer

- Med bevillingerne til de ni nationale projekter etablerer vi ny forskningsinfrastruktur, som vil styrke en række perspektivrige forskningsmiljøer i hele landet, siger videnskabsminister Helge Sander.

- Danmark har brug for forskning i verdensklasse, derfor er det nødvendigt, at forskerne har adgang til de bedste og mest moderne forskningsfaciliteter. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der er bred politisk opbakning til, at vi viderefører satsningen på forskningsinfrastruktur, siger Helge Sander.

Infrastrukturpuljen har i år modtaget 23 ansøgninger med et samlet ansøgt beløb på godt 750 mio. kr. Følgende ni projekter modtager støtte fra 2009-puljen:

- 50,6 mio. kr. til styrkelse af dansk forskningsinfrastruktur på området for bio-imaging, visualisering af biologiske processer. Hovedansøgere: Syddansk Universitet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

- 30 mio. kr. til bygning af et nyt, moderne og omkostningseffektivt mellemstort forskningsskib. Hovedansøger: Aarhus Universitet.

- 27,4 mio. kr. til medfinansiering af en meget avanceret skanner, der giver helt unikke muligheder for udforskning af den menneskelige organisme. Hovedansøger: Hvidovre Hospital.

- 25 mio. kr. til at fremme radio- og audiobaseret forskning gennem sikring af en digital national bibliografi for radio. Hovedansøger: Københavns Universitet.

- 25 mio. kr. reserveres til dansk deltagelse i den europæiske infrastruktur for biologisk information "ELIXIR", som er under planlægning. Hovedansøger: Danmarks Tekniske Universitet.

- 17 mio. kr. til nyt avanceret udstyr, som kan sikre dansk forskning og industri adgang til højtopløsende og effektiv litografi. Hovedansøger: Danmarks Tekniske Universitet.

- 15 mio. kr. til etablering af et nationalt center for præklinisk hjernebilleddannelse. Hovedansøger: Københavns Universitet.

- 10 mio. kr. til at sikre adgang til internationale forskningsdatabaser i regnskab, finansiering og kvantitativ økonomi. Hovedansøger: Aarhus Universitet.

- 10 mio. kr. til at sikre optimal forskningskapacitet på DANA, Danmarks eneste oceangående forskningsskib. Hovedansøger: Danmarks Tekniske Universitet.

Midlerne til forskningsinfrastruktur er et resultat af aftalen om globaliseringspuljens udmøntning fra 2006, gældende for perioden 2007-2009.

Med den politiske aftale fra november om globaliseringspuljens fordeling 2010-12 fortsættes denne nationale indsats, idet der i såvel 2010 som 2011 afsættes 120 mio. kr., som skal investeres i store forskningsinfrastrukturprojekter i ind- og udland, der kan være til gavn for forskningsmiljøer i hele Danmark.

Yderligere information om infrastrukturpuljen og kontaktpersoner for de ni projekter kan fås ved henvendelse til Forsknings- og Innovationsstyrelsen, specialkonsulent Peter Uffe Meier, tlf.: 3392 9706

Relevant information

http://www.vtu.dk


Pressekontakt


Firma

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
Bredgade 43
1260 København K, Danmark

  3392 9737
  3392 9737

http://vtu.dk

Modtag nyheder fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire