Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/09-10   -   Pressemeddelelse

DI-topmøde: Videnskabsminister diskuterer styrkede rammer for vidensspredning

I forbindelse med DI's topmøde vil videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen sammen med 50 virksomhedsledere diskutere, hvordan vi styrker overførslen af viden fra forskningsinstitutioner til virksomheder.

De seneste undersøgelser viser, at 60 procent af de danske virksomheder over en treårig periode, hverken har fornyet produkter eller processer. Samtidig halter vi bagefter, når det gælder vækst og produktivitet. Igennem de seneste 10 år har den årlige vækst i produktiviteten ligget på under 1 procent.

- Danmark skal være mere innovativt, hvis vi skal klare os i fremtidens konkurrence. Vi skal være bedre til at sprede og bruge ny viden til at skabe nye produkter og mere effektiv produktion. Men vi kan se, at det ikke går i den rigtige retning på alle områder. Det bliver vi ikke en global vindernation af. Derfor vil jeg gerne drøfte med virksomhederne, hvordan vi kan blive endnu bedre, siger Charlotte Sahl-Madsen.

Mødet er samtidig startskuddet til at involvere erhvervslivet i at kigge systemet for vidensspredning efter i sømmene. De deltagende virksomheder vil efterfølgende fungere som en sparringsgruppe, hvor der vil blive fulgt op med yderligere to møder for henholdsvis de sjællandske og jysk/fynske virksomheder.

- Vi skal styrke videnspredningen. GTS-institutterne skal nå ud til flere virksomheder, og vi skal anlægge et bredere perspektiv på, hvilken type viden de små og mellemstore virksomheder har brug for. Hvis man vil starte et marked op i Kina, kan der meget vel være behov for viden om kulturelle barrierer m.v. Den slags skal vi også have øje for på et globalt marked, slutter Charlotte Sahl-Madsen.

Relevant information

http://www.vtu.dk


Pressekontakt


Firma

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling
Bredgade 43
1260 København K, Danmark

  3392 9737
  3392 9737

http://vtu.dk

Modtag nyheder fra Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire