Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/12-10   -   Pressemeddelelse

Fra prisbelønnet børnebestik til poetiske keramiksmykker

Ceramic Lace er en ny smykkeserie i keramik fra Red Dot Design Award-vinderen Josefine Bentzen, der slog igennem med børnebestikserien Toddler Baby Cutlery

Hun er vant til at slå de store brands af banen og indtage førstepladsen, når der deles designpriser ud. Og nu er Josefine Bentzen klar med en smykkeserie, som nok skal vinde nogles hjerter - især de keramikglade danske kvinder.

- Jeg var i gang med at støbe nogle andre produkter i porcelæn og opdagede tilfældigt, at dråberne artede sig helt specielt, når jeg spildte porcelænsmassen, fortæller Josefine Bentzen, der dermed så starten på en serie af keramiksmykker, som nu lanceres i hendes Etzy-webshop på www.etsy.com/shop/JosefineBentzen

En spildt dråbe blev til et smukt smykke
- Det poetiske i Ceramic Lace skete, da en spildt dråbe pludselig forvandlede sig til noget smukt. Derefter begyndte jeg at lege med dråberne og fik ideen til at kæde de små dråber sammen til unikasmykker, hvor de små fejl, der opstår i processen, gør dem ekstra fine, fortæller Josefine, der ser Ceramic Lace som et oprør mod de mange af de mere industrialiserede navne i branchen.

- For mig ser det ud som om, at håndværket mange steder er forsvundet. Derfor er Ceramic Lace håndlavet og håndpakket ud af mit værksted, hvilket gør det så personligt, som det overhovedet kan blive, fortæller Josefine fra designstudiet på Frederiksberg.

Anerkendt med flere designpriser
Selv om det kun er fire år siden, at Josefine fik sin uddannelse fra Danmarks Designskole, har hun allerede høstet så fine priser som Red Dot Design Award og Formland Design Award. Det har givet hende blod på tanden i forhold til at tro på, at hun har et særligt talent.

Dét talent har allerede placeret hende i samme liga som bl.a. Apples unge designteam, og på keramiksiden forventes Josefine også at placere sig i toppen af ligaen. Smykkeserien er nemlig kun starten på flere keramikdesigns fra Josefine Bentzen.

Serien består af Ceramic Lace Broche, Simple Lace Broche, Ceramic Lace Ørestikker, Ceramic Lace Armbånd og fås i farverne: Lys Grøn, Grøn, Rosa, Gul, Blå, Hvid og Orange. Brocher og ørestikker er lavet af porcelæn og sterlingsølv. Armbånd er lavet af porcelæn og nylonsnor, der varierer i hele ti farver, så kombinationerne bliver så forskellige som muligt.

Vejledende priser fra 200,-
www.etsy.com/shop/JosefineBentzen (webshop)

Om Josefine Bentzen
Født 1977 i Gentofte, uddannet fra Danmarks Designskole, afd. for Industriel Design i januar 2006. Har vundet adskillige designpriser, senest i sommeren 2010, hvor hun fik en af verdens mest eftertragtede priser, Red Dot Design Award for børnebestikket Toddler Baby Cutlery og i 2009, hvor samme bestik rendte med Formland Design Award Autumn 2009 foran så etablerede navne som Eva Trio, EGO og Design House Stockholm. Josefine har designstudie og værksted på Frederiksberg, hvor hun også selv bor.

Relevant information

http://www.josefinebentzen.com


Billeder


Pressekontakt


Firma

Josefine Bentzen Design Studio
Amicisvej 2A
1852 Frb. C, Danmark

  22419680
  22419680

http://www.josefinebentzen.com

Modtag nyheder fra Josefine Bentzen Design Studio på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire