Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/05-10   -   Pressemeddelelse

Det lukkede Dankort-net sløjfes

Det er et lille stykke Danmarkshistorie, der rundes af, når TDC og PBS 1. juli lukker det dedikerede netværk til Dankorttransaktioner - også kaldet X-21 nettet. Siden opstarten i 1983 har Dankort-nettet betjent danskerne 5,2 milliarder gange med transaktioner via Dankortets magnetstribe.

"X21-nettet gjorde det muligt at afvikle betalinger med Dankortet ved introduktionen for 27 år siden. I dag er det almindelige telenetværk dog så godt, at det kan overtage al transport af transaktioner med betalingskort. Så det lukkede Dankortnetværk har udtjent sin rolle," forklarer Martin Lippert, direktør i TDC Erhverv. TDC har stået for transmissionslinjerne til Dankortet siden introduktionen.

"Siden 1. juli 2008 har det ikke været tilladt at anvende de gamle rød/sorte magnetstribeterminaler. Få forretninger med selvbetjeningsløsninger, der er ved at overgå til chip, anvender fortsat de gamle terminaler på dispensation. Vi lader efter den 1. juli i år fortsat en dør stå på klem, så de sidste forretninger, der er i gang med konvertering, kan nå at komme med," forklarer Jens Damgaard, der er salgsdirektør i PBS, og fortsætter:

"Fra 1. juli i år skal alle betalingsterminaler læse chip. Kun hvis det ikke lykkes at læse chippen, eller hvis kortet ikke er udstyret med en chip, må magnetstriben anvendes."

Fakta:

· Det lukkede Dankort-net - også kaldet X-21 - blev oprettet i 1983, hvor det eksisterende telenet ikke kunne håndtere dankorttransmissionerne.

· Siden da har danskerne gennemført 5,2 milliarder transaktioner via det lukkede Dankort-net.

· I starten af 90'erne kom teleterminalen, og siden er betalinger fra alle nye terminalløsninger sket via det almindelige telenet.

· Brugen af det lukkede Dankort-net kulminerede i december 2003, hvor der alene i julemåneden blev gennemført 44,5 mio. transaktioner.

· Siden da er antallet af transaktioner via det lukkede Dankort-net faldet støt samtidig med, at det almindelige telenet har taget over.

· 4,2 mio. danskere har et Dankort. I april 2010 blev det i gennemsnit brugt 16,5 gange - næsten alle transaktioner er foretaget via det almindelige telenet og som chip-kort-transaktioner.

Relevant information

http://www.pbs.dk


Pressekontakt


Firma

PBS A/S
Lautrupbjerg 10
2750 Ballerup, Danmark

  44 89 74 12
  44 89 74 12

http://www.pbs.dk

Modtag nyheder fra PBS A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire