Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/04-10   -   Pressemeddelelse

Rekord-antal konkurser i byggeriet

I marts måned var der 102 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det bringer antallet af konkurser i første kvartal op på 287.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i marts måned var 102 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Det er næsten en fjerdedel mere end i første kvartal i 2009.

- Konkurstallene for bygge- og anlægsbranchen for det første kvartal i 2010 taler deres tydelige sprog. Krisen er ikke overstået endnu. Hvor der er i første kvartal i 2009 var 231 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, var der i 2010 hele 287 konkurser, udtaler økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri og fortsætter:

- I marts måned var der 102 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Så mange konkurser er ikke set tidligere i branchen på én måned - og det er ganske skræmmende. Vi forventer dog stadig, at antallet af konkurser ikke vil blive ved med at være lige så højt hele året, og der derfor samlet set vil komme en smule færre konkurser end i 2009.

Danmarks Statistik bemærker også, at det samlet for alle brancher gælder, at det er ældre virksomheder og virksomheder med større omsætning end tidligere, der går konkurs.

- Danmarks Statistiks observation om at det er ældre virksomheder, der går konkurs, er noget vi godt kan genkende i branchen. Hvor det tidligere ofte var forholdsvis nystartede virksomheder, der gik konkurs, har krisen nu tæret så meget på beholdningerne, at også ældre virksomheder får sværere ved at overleve, siger Andreas Fernstrøm.

Yderligere oplysninger, kontakt:
Økonomisk konsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, tlf. 72 16 01 44
Pressekonsulent Henriette Døssing, Dansk Byggeri, tlf. 72 16 02 84

Relevant information

http://www.danskbyggeri.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire