Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/06-10   -   Pressemeddelelse

Giv renoveringsmidler videre til lejerne

Dansk Byggeri har sammen med Boligselskabernes Landsforening og Ejendomsforeningen Danmark foreslået Brian Mikkelsen at bruge de overskydende renoveringsmidler til energirenovering af udlejningsbyggeri. Forslaget kan skabe aktivitet for 1 mia. kr.

Penge, som er øremærket påtrængende energiforbedringer af vores boliger bør naturligvis bruges til dette formål. Det viser sig nu, at der er ca. 350 mill. kr. til overs i renoveringspuljen, og de penge kan ifølge Dansk Byggeri, Boligselskabernes Landsforening og Ejendomsforeningen Danmark bruges effektivt og administrativt let på energirenoveringer i udlejningsbyggeriet.

De tre organisationer har derfor henvendt sig til økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen for hurtigst muligt at få disse penge ud at arbejde.

Budskabet til ministeren er enkelt: Potentialet for energirenoveringer er stort, og ved at lade pengene bruge på fællesprojekter som facade- og tagerenoveringer og vinduesudskiftninger, som gennemføres af professionelle administratorer, hjælper man både beskæftigelsen, beboerne og klimaet på en effektiv måde.

- Vi foreslå økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, at de penge, der bliver til overs i renoveringspuljen, bruges efter deres hensigt, nemlig på at skabe arbejdspladser inden for byggeriet. Vi peger også på, at pengene bruges bedst på at støtte energirenoveringer i den almene boligsektor og det private udlejningsbyggeri, understreger adm. dir. Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri og fortsætter:

- For ikke at skabe en gentagelse af det administrative besvær med at få ordningen i gang, mener vi, at det denne gang bør være de professionelle administratorer, der får chancen, og at man støtter fællesarbejder. Herved vil arbejdet blive administrativt enkelt og nytteeffekten stor.

Forslaget går helt kontant ud på, at tilskuddet ydes til flerfamiliehuse, med 20.000 kr. pr bolig og et tilskud på 40 % af lønnen og 25 % af materialerne. Hvis det ender med, at der er ca. 350 mill. kr. i puljen, kan der skabes aktivitet for 1 mia. kr.

Kontakt
Erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri, på telefon 23 32 34 95
Direktør Bent Madsen, Boligselskabernes Landsforening, på telefon 28 88 18 77
Kommunikationschef Rikke Christiansen, Ejendomsforeningen Danmark, på telefon 33 76 56 41

Relevant information

http://www.danskbyggeri.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire