Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/10-10   -   Pressemeddelelse

Fortsat tilbagegang i bygge- og anlægsbranchen

Til trods for at omsætningen i bygge- og anlægsbranchen har været stigende de seneste måneder, ser vi stadig mange konkurser. Og det høje antal konkurser fortsætter nok et godt stykke tid endnu.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at omsætningen i bygge- og anlægsbranchen faldt fra juli til august. Samtidig viser Danmarks Statistiks tal for antallet af konkurser, at der stadig er et meget højt antal virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, der bukker under for krisen. I september var der 87 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, der således indtil videre er nået op på hele 784 konkurser i 2010.

- Efter fem måneder med fremgang i den indenlandske omsætning i bygge- og anlægsbranchen, går det nu tilbage igen. Det tyder på, at fremgangen skyldtes en meget sej start på året med hårdt vintervejr, som betød udsættelse af bygge- og anlægsarbejder. Nu fortsætter så det høje antal konkurser, forklarer Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Han peger videre på, som forklaring på de mange konkurser, at krisen - som efterhånden har varet i to år - har tæret så meget på virksomhedernes økonomiske ressourcer, at de ikke længere har opsparede midler til at betale deres kreditorer.

Med den tilbagegang, der var i omsætningen i august måned i bygge- og anlægsbranchen, ligger omsætningen i årets første otte måneder hele 16 procent under den tilsvarende omsætning i 2009.

- Der har, trods fem måneder med fremgang i omsætningen, reelt ikke været tale om bedring, men alene om fremgang som følge af, at omsætningen er sket i færre måneder. For året som helhed er bygge- og anlægsbranchen hele 16 procent under den tilsvarende omsætning i 2009, understreger Andreas Fernstrøm.

Dansk Byggeri håber på, at der i de kommende finanslovsforhandlinger vil blive set seriøst på det forslag, som organisationen har fremlagt om et grønt byggefradrag, der er inspireret af en lignende ordning, som med succes er anvendt i Sverige med stor positiv effekt for byggebranchen.

- For at imødekomme det kæmpe fald der har været i beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen, bør vi indføre et byggefradrag for energiforbedringer. Svenske erfaringer viser, at det samtidig med at det skaber beskæftigelse i branchen, også har en ganske stor del af selvfinansiering. Det betyder, at det er en ganske billig ordning for skatteyderne, slutter Andreas Fernstrøm.

Kontakt:
Chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri, tlf. 72 16 01 44
Pressechef Mogens Hjelm, Dansk Byggeri, mobil 40 29 92 32

Relevant information

http://www.danskbyggeri.dk


Pressekontakt


Firma

Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1015 København K, Danmark

  72 16 01 62
  72 16 01 62

http://www.danskbyggeri.dk/

Modtag nyheder fra Dansk Byggeri på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire